Υπεγράφη η Σύμβαση Έργου ”Αναπλάσεις οικισμών – Βελτιώσεις οδοποϊας Δήμου Αμυνταίου”

  Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης υπέγραψε σήμερα Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου  2022 τη σύμβαση εκτέλεσης έργου «Αναπλάσεις οικισμών- Βελτιώσεις οδοποιϊας Δήμου Αμυνταίου» με την ανάδοχο εταιρία Κ/Ξ ALMOTEK IKE-ΤΟΜΗ ΑΤΕ-ΛΕΦΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΑΠ  Δ΄ & ΚΑΠ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΗΜΩΝ 2021, με το συνολικό προϋπολογισμό  της μελέτης του έργου να ανέρχεται στο ποσό των 1.513.780,00 ευρώ  και τελικού ποσού σύμβασης  1.391.497,36 ευρώ.

Το έργο αφορά την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στο κέντρο του οικισμού του Αμυνταίου. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αμυνταίου, και ειδικότερα στο χώρο περιμετρικά της εκκλησίας των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης καθώς και στην είσοδο του οικισμού από Ξινό Νερό και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση του κυνηγητικού συλλόγου έως την εν λόγω πλατεία. Με την υλοποίηση του έργου επιδιώκεται να επιτευχθούν η διαμόρφωση νέας κυκλοφοριακής ρύθμισης προς βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών του Αμυνταίου, η βελτιστοποίηση πρόσβασης των ΑΜΕΑ στο σύνολο των κοινόχρηστων χώρων στο κέντρο του Αμυνταίου καθώς και η αισθητική ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων προς βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής των πολιτών της πόλης του Αμυνταίου.

Γραφείο Τύπου                                                                                                       Δήμου Αμυνταίου