Υπεγράφη η σύμβαση έργου με τίτλο: «Επισκευές – συντηρήσεις σχολικών μονάδων Δήμου Αμυνταίου 2020»

Υπεγράφη η σύμβαση έργου με τίτλο: «Επισκευές – συντηρήσεις σχολικών μονάδων Δήμου Αμυνταίου 2020» μεταξύ του Δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη και του αναδόχου με την επωνυμία  ‘’ΠΑΤΙΚΑΣ. Ν-ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ  Γ.Ο.Ε’’ με συνολικό προϋπολογισμό το ποσό των 555.662,95€ ευρώ.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί σε σχολικά κτίρια του Δήμου Αμυνταίου. Συγκεκριμένα τα σχολικά κτίρια που επιλέχθηκαν είναι αυτά που στεγάζουν τις κάτωθι σχολικές δομές:
– το Ενιαίο Λύκειο Αμυνταίου,
-το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Αμυνταίου
-το Ενιαίο Λύκειο Φιλώτα.
-το Δημοτικό Σχολείο της Κ. Αγίου Παντελεήμονα,
-το Δημοτικό Σχολείο της Κ. Ξινού Νερού,
-το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Λεχόβου.

Μέσω της υλοποίησης του εν λόγω έργου επιδιώκεται να επιτευχθούν οι κάτωθι στόχοι:

– η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων με την κατασκευή συστήματος θερμομόνωσης και υγρομόνωσης επί της πλάκας οροφής ή της κεκλιμένης επιφάνειας του σανιδώματος της στέγης αυτών,

-η ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων με την τοποθέτηση νέων κουφωμάτων αλουμινίου (θέρμανση / ψύξη), την κατασκευή υαλότοιχων επί των ανοιγμάτων και την ανάδειξη των εξωτερικών λιθόκτιστων όψεων,

– η υγειονομική αναβάθμιση των χώρων υγιεινής

Με την ενεργειακή αναβάθμιση των εν λόγω κτιριακών εγκαταστάσεων, επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση πόρων μέσω της βελτιστοποίησης της θερμομόνωσης που προσφέρουν τα νέα κουφώματα αλουμινίου των όψεων (σύστημα θερμοδιακοπής και ενεργειακή υάλωση), οι υαλότοιχοι και η εξωτερική θερμομόνωση –υγρομόνωση των στεγών. Επιπροσθέτως εξασφαλίζονται οι βέλτιστες δυνατές συνθήκες εντός των κτιρίων κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών.