Υποστήριξη της ΝΙΚΗΣ στους Υγειονομικούς που είναι σε αναστολή

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχοντας θέσει σε αναστολή εργασίας πλέον των επτά χιλιάδων υγειονομικούς υπαλλήλους, από την πρώτη Σεπτεμβρίου 2021, επειδή «δεν πιστεύουν στην επιστήμη τους», όπως μας εξήγησε ο νομικός (!) υπουργός υγείας, έχει καταστρατηγήσει κάθε αίσθημα δικαίου και ηθικής.

Με αυτό το πείσμα του κ. Μητσοτάκη, όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος ο βουλευτής  της ΝΔ κ. Κέλλας, έχει οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση χιλιάδες οικογένειες, άφησε αθωράκιστη την υγεία των πολιτών, ευτέλισε την επιστήμη, αρνήθηκε τον διάλογο, επέβαλε ακατανόητα μέτρα που η ίδια η κυβέρνηση περιφρόνησε, δίχασε την κοινωνία, τσάκισε την ψυχική και οικονομική υγεία πολλών, προσέβσαλε και χλεύασε αξίες και προσωπικότητες.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 προσήγαγαν και συνέλαβαν περίπου 40 υγειονομικούς που διαδήλωναν ειρηνικά, όπως κάνουν εδώ και 10 μήνες χωρίς να τελέσουν καμία παραβατική πράξη, επειδή «ενόχλησαν» τον πρωθυπουργό. Αυτή η προκλητική κίνηση της κυβέρνησης δεν απασχόλησε όπως ήταν φυσικό, κανένα κανάλι από εκείνα που χρηματοδοτούνται αφειδώς από τα κρατικά ταμεία για να εξυπηρετούν τα κυβερνητικά αφηγήματα.

Αναρωτήθηκε ίσως κανείς από τους ανθρώπους που υπηρετούν το Έθνος στην Ελληνική Βουλή και ψήφισαν αυτό τον ντροπιαστικό νόμο, πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι σχεδόν ένα χρόνο τώρα, δίχως εργασία και χωρίς μισθό; Η τιμωρία που τους επέβαλαν, επειδή δεν υποτάχθηκαν στις σκληρές  τους αποφάσεις, είναι  δυσανάλογα εξοντωτική και ανοίγει το δρόμο για άλλες παρόμοιες εκβιαστικές μεθόδους εναντίον των αντιφρονούντων.

Κι όμως αυτοί οι ήρωες της εποχής μας, οι εν αναστολή υγειονομικοί, δέκα ολόκληρους μήνες, δεν λύγισαν, δεν υποτάχθηκαν, αποδεικνύοντας πως υπάρχουν ακόμα Έλληνες, αντάξιοι απόγονοι των ελεύθερων και ηρωικών προγόνων τους. Με την αξιοπρεπή στάση τους έδωσαν σαφή απάντηση στους πάσης φύσεως επίβουλους της ελευθερίας μας, ότι δεν θα είναι εύκολη για αυτούς η πλήρης υποταγή των πολιτών μέσω του ηλεκτρονικού ελέγχου και της εξάρτησης των επιδομάτων.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι στην πολύμηνη δοκιμασία των ανθρώπων αυτών, κανείς θεσμικός φορέας δεν ήταν δίπλα στους υγειονομικούς υπαλλήλους στις υπηρεσίες τους. Χρειάζεται λίγο ακόμη υπομονή από τους υγειονομικούς που έχουν υποστεί τα πάνδεινα σχεδόν ένα χρόνο τώρα, αλλά και έμπρακτη υποστήριξη από όλον τον Ελληνικό λαό σε όλα τα επίπεδα, γι’ αυτούς τους ανθρώπους  για τους οποίους είμαστε περήφανοι, γιατί αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον. Η δικαίωση είναι πολύ κοντά και βέβαια θέση της ΝΙΚΗΣ είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει πλήρης αποκατάστασή τους σε όλα τα επίπεδα (μισθολογικό, συνταξιοδοτικό κλπ.) και απόδοση ποινικών ευθυνών σε όσους ευθύνονται για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και για την απάνθρωπη αντιμετώπιση των ηρώων της πανδημίας.

Γραφείο Τύπου – Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ»