Άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Φλώρινας

Φωταγωγήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, που κοσμεί την κεντρική πλατεία της Φλώρινας, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας.

Παρουσία εκατοντάδων κατοίκων και επισκεπτών, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, έχοντας πλάι του μικρά παιδιά, έδωσε το σύνθημα για το άναμμα του Δέντρου, ενώ δεκάδες πυροτεχνήματα εντυπωσίασαν τον κόσμο δίνοντας μια ξεχωριστή εικόνα στη γιορτή.

Καλωσορίζοντας όσους γέμισαν τον χώρο της κεντρικής πλατείας ο κ. Γιαννάκης τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, όπως ευχαρίστησε και όσους συνέβαλλαν στην εκδήλωση, στην διοργάνωση του προγράμματος όλων των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και στον εντυπωσιακό στολισμό της πόλης.

Αναλυτικά ανέφερε:

“Αγαπημένες μου συνδημότισσες, αγαπημένοι μου συνδημότες, φίλες και φίλοι επισκέπτες της Φλώρινας, καλώς ήρθατε και χρόνια πολλά.

Σας ευχαριστώ για τη σημερινή εντυπωσιακή σας παρουσία και για την ζεστή ατμόσφαιρα που έχετε δημιουργήσει. Καθώς βλέπω τόσο φωτεινά και χαμογελαστά πρόσωπα, όπως των παιδιών που είναι γύρω μου, νιώθω πραγματικά ότι είμαστε μια οικογένεια, μια μεγάλη αγκαλιά.

Σήμερα φωταγωγούμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην κεντρική μας πλατεία, σηματοδοτώντας την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου μας.

Για μία ακόμα φορά, ως δημοτική αρχή, προσπαθήσαμε να οργανώσουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών δρωμένων, αφιερωμένο κατά κύριο λόγο στους μικρούς μας συνδημότες, αν και πιστεύω πως αυτές τις ημέρες όλοι μας γινόμαστε παιδιά.

Από σήμερα με τη μεγάλη συναυλία δύο αγαπημένων καλλιτεχνών, του Σταβέντο και της Ήβης, και για τις επόμενες ημέρες θα έχουμε την ευκαιρία να διασκεδάσουμε με κέφι, χορό και μουσική.

Ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε να προσφέρουμε διεξόδους ψυχαγωγίας και χαράς για όλες και όλους εσάς, ενώ προχωρούμε κάθε χρόνο σε ενίσχυση και του χριστουγεννιάτικου διακόσμου του Δήμου. Έτσι, μεταφέρουμε σε σας τη λάμψη και τη μαγεία των Άγιων ημερών που διανύουμε.

Μετράμε αντίστροφα, λοιπόν, για την ομορφότερη περίοδο του χρόνου, τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τα Χριστούγεννα. Αφήνουμε στην άκρη ό,τι μας πίκρανε, ό,τι μας στενοχώρησε, ό,τι μας πλήγωσε. Μαζί με τη γέννηση του Θεανθρώπου αναγεννάται στις ψυχές μας η ελπίδα, η αθωότητα, η αισιοδοξία. Όλοι μαζί ενωμένοι γινόμαστε κοινωνοί του μηνύματος των Χριστουγέννων και αναδεικνύουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη και τον σεβασμό μας στον συνάνθρωπο. Κανένας δεν περισσεύει από τη μεγάλη γιορτή της αγάπης.

Σε μία εποχή ιδιοτέλειας και ατομισμού, το χριστουγεννιάτικο αστέρι στην κορυφή του δέντρου μας, ας γίνει σύμβολο ενσυναίσθησης, ανθρωπιάς και συμπόνιας. Κάθε φωτεινό λαμπάκι ας γίνει ένας φάρος αγάπης και ειρήνης που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο κόσμος μας. Κάθε στολίδι ας γίνει μια υπενθύμιση ότι η ομορφιά μπορεί να κρύβεται και στις πιο μικρές λεπτομέρειες.

Ευχαριστώ όλους όσου εργάστηκαν με μεράκι και έκαναν τις χειμωνιάτικες μας νύχτες πιο λαμπερές και πιο χαρούμενες. Τους αντιδημάρχους, τους συνεργάτες μου, τους υπαλλήλους του Δήμου , τους καλλιτέχνες, μα πάνω απ’ όλα όλους εσάς για την παρουσία σας και τη συμμετοχή σας.

Σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα, γεμάτα υγεία και ευτυχία. Το φως του χριστουγεννιάτικου δέντρου που ανάβουμε όλοι μαζί σήμερα ας μας οδηγήσει σε μια φωτεινή και ελπιδοφόρα νέα χρονιά.

Πάμε τώρα όλοι μαζί να μετρήσουμε αντίστροφα…”.

Αμέσως μετά το άναμμα του δέντρου ακολούθησε συναυλία με τους Stavento και Ήβη Αδάμου, που ξεσήκωσαν το κοινό κάθε ηλικίας με τα τραγούδια τους.

Νωρίτερα, η Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας έπαιξε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ υπήρχαν και δράσεις για τα παιδιά με τον Άη Βασίλη, τα ξωτικά και τους ξυλοπόδαρους.