Απολογιστική Ημερίδα για τη Διαχείριση των Βιοαπόβλητων στο Δήμο Πρεσπών

Ο Δήμος Πρεσπών, σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, διοργάνωσε με επιτυχία την απολογιστική ημερίδα για την διαχείριση οργανικών βιοαποβλήτων, την προώθηση βιώσιμων πρακτικών διαχείρισης και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση, περιελάμβανε παρουσιάσεις από στελέχη του Δήμου Πρεσπών και της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, σχετικά με τη συλλογή και διαχείριση οργανικών αποβλήτων στο Δήμο Πρεσπών και την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Οι παρουσιάσεις ανέδειξαν τα οφέλη της συλλογής και διαχείρισης οργανικών αποβλήτων, της διατήρησης των φυσικών πόρων και της βελτίωσης της υγείας του εδάφους. Οι ομιλητές συζήτησαν επίσης τις προκλήσεις της εφαρμογής προγραμμάτων συλλογής οργανικών αποβλήτων και μοιράστηκαν βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.

Στην ημερίδα, συμμετείχαν και μαθητές του Γυμνασίου-Λ.Τ Λαιμού, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις και να μοιραστούν τις δικές τους ιδέες και ανησυχίες.

Ο Δήμος Πρεσπών και η ΔΙΑΔΥΜΑ, συνεργάζονται επιτυχώς για την εφαρμογή ενός προγράμματος συλλογής οργανικών αποβλήτων εδώ και πολλά χρόνια και σχεδιάζουν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους για το πρόγραμμα συλλογής οργανικών αποβλήτων.

Η πράξη χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»