Γ. Ζεμπιλιάδου: Στη διασυνοριακή διάβαση Λαιμού βλέπουμε την κοροϊδία της σημερινής Περιφερειακής αρχής

«Την ώρα που η σημερινή Περιφερειακή αρχή μας διαβεβαίωνε πως είναι έτοιμο το έργο της διασυνοριακής διάβασης του Λαιμού βλέπουμε πως απλώς μας κοροϊδεύει καθώς δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως.

Δεν πρόκειται όμως για ένα απλό ή ένα έργο που είναι μόνο τοπικού χαρακτήρα. Είναι ένα έργο που θα βοηθούσε την περιοχή των Πρεσπών να συνδεθεί με τις γειτονικές μας χώρες αλλά και ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, και να γίνει ο δρόμος μέσω του οποίου θα έμπαιναν οι βάσεις για μια διαβαλκανική συνεργασία, μια συνεργασία που θα είχε πολλά οφέλη για όλους και θα συνέβαλε στο να ενδυναμώσουν και να επεκταθούν οι δεσμοί φιλίας με τους γείτονες μας.

Ένα έργο που μπορεί να βάλει φρένο στην ερήμωση αυτού του υπέροχου τόπου, όπου οι κάτοικοι του λιγοστεύουν όχι γιατί δεν θέλουν να μείνουν ή επειδή δεν τον αγαπούν, αλλά γιατί δεν έχουν τις επιλογές που πρέπει και αξίζουν.»

Αυτά τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης Γεωργία Ζεμπιλιάδου, όταν επικεφαλής μελών του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ για τη Δυτική Μακεδονία, επισκέφτηκε την περιοχή των Πρεσπών.

Η κ. Ζεμπιλιάδου άκουσε τους κατοίκους να της εκφράζουν τα παράπονα και τον προβληματισμό τους για την εγκατάλειψη που βιώνουν και ξεκαθάρισε πως πρώτη προτεραιότητα της μετά την εκλογή της θα είναι η ενίσχυση αυτών των περιοχών με τη εφαρμογή συγκεκριμένων προγραμμάτων προκειμένου να ξαναζωντανέψουν.

Γραφείο Τύπου