Διάλεξη με θέμα: «Ρητορικής και Οίνου Απεικάσματα» από τον Δρ. Γεώργιο Τζήμα

Η Ακαδημία Οίνου του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», σας προσκαλεί στην εκδήλωση-διάλεξη με θέμα: «Ρητορικής και Οίνου Απεικάσματα» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, «ΦΛΩΡΙΝΑ – ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΣ 2019», την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 20,00 μμ στην Αίθουσα της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Συλλόγου μας, με εισηγητή τον Δρ. Φιλοσοφίας κ. Γεώργιο Τζήμα.
Βιογραφικά στοιχεία
Ο Γεώργιος Τζήμας σπούδασε στο Τμήμα Φιλολογίας με ειδίκευση στον κλασικό τομέα, στη Φιλοσοφική σχολή του Α.Π.Θ. και περάτωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών: Γλώσσα και Λογοτεχνία στην Εκπαίδευση με ειδίκευση στη ρητορική – επικοινωνία.
Είναι διδάκτορας φιλοσοφίας στο  Π.Δ.Μ. με ειδίκευση στην ηθική φιλοσοφία – ρητορική – επικοινωνία και διαμεσολάβηση, μεταπτυχιακός υπότροφος στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών: ηγεσία – διοίκηση στην εκπαίδευση και υποψήφιος μεταδιδάκτορας στη Φιλοσοφία.
Παράλληλα εργάζεται ως φιλόλογος – καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση και ως διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού – Διαμεσολάβηση» και σε Δια-ιδρυματικό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης.
Είναι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το “International Mediation Consulting” του Καναδά και τακτικό μέλος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας του Π.Δ.Μ.
Γνωρίζει Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά και Γαλλικά. Συμμετέχει ακόμη με την ιδιότητα του επίτιμου κριτή σε πανελλήνιους Αγώνες Λόγου, είναι συντονιστής προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, εισηγητής σε πανελλήνια συνέδρια φιλοσοφίας και αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά φιλοσοφίας.
Έχει συγγράψει το βιβλίο με τίτλο «Ο ηθικός λόγος στη ρητορική του Αριστοτέλη, διδακτική προσέγγιση στην εκπαιδευτική αγωγή και διαμεσολάβηση»  (Θεσσαλονίκη: Σταμούλης Αντ., 2018,ISBN 978-618-5306-35-9), το οποίο και διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Με τιμή
το ΔΣ του ΦΣΦΑ