Δυναμική παρουσία του Δήμου Φλώρινας στην 38η Philoxenia

Δυναμική ήταν η παρουσία του Δήμου Φλώρινας στην 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2023, που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος Φλώρινας, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της στρατηγικής για την τουριστική προβολή του, συμμετείχε με αυτόνομο, σύγχρονο και εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο 48 τ.μ., προβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιοχή και το τουριστικό της προϊόν.

Τον Δήμο εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης και η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Σοφία Φουδούλη – Τζώτζη, που είχαν σημαντικές και παραγωγικές επαφές και συναντήσεις με δεκάδες τουριστικούς πράκτορες, επαγγελματίες του χώρου του τουρισμού, tour operators και δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ τόσο από την Ελλάδα, όσο και από χώρες του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Φλώρινας στην Philoxenia, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου και η αντιδήμαρχος κα Σοφία Φουδούλη – Τζώτζη συμμετείχε ως ομιλήτρια σε εκδήλωση της Ένωσης Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών, ενώ παράλληλα δόθηκαν συνεντεύξεις σε ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, της Κύπρου και χωρών του εξωτερικού.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου του Δήμου Φλώρινας ήταν εκατοντάδες, μεταξύ αυτών η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η Υφυπουργός Τουρισμού κα Έλενα Ράπτη, η πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, ο βουλευτής Φλώρινας κ. Σταύρος Παπασωτηρίου, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης κ.κ. Θόδωρος Καράογλου και Δημήτρης Κούβελας, η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, ο δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θερμαϊκού Θεόδωρος Τζέκος, o δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, η προϊσταμένη Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας κα Γέσθη Χατζηλιάδου, η τηλεοπτική παρουσιάστρια κα Βίκυ Χατζηβασιλείου, η ομάδα βόλεϊ του Ήφαιστου Φλώρινας κ.ά.

Στην έκθεση προβλήθηκαν επιχειρήσεις και τοπικά προϊόντα της Φλώρινας, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα έθιμα της περιοχής όπως οι Φωτιές των Χριστουγέννων.

Σε γενικές γραμμές, η παρουσία του Δήμου Φλώρινας στην Philoxenia κρίνεται απόλυτα ικανοποιητική, πετυχαίνοντας τον στόχο της που δεν ήταν άλλος από την προβολή και την ανάδειξη της Φλώρινας ως ιδανικού προορισμού για όλες τις ηλικίες και όλες τις εποχές του χρόνου.