Εικαστική Έκθεση με τίτλο: «ΊΣΟ-ΚΡΑΤΗΜΑ» στην Πρέσπα

Άρκευθος/Κωνσταντίνα Καρρά

Στο Κέντρο Πληροφόρησης Πύλης της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών & Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας του ΟΦΥΠΕΚΑ θα πραγματοποιηθεί η εικαστική έκθεση της Κωνσταντίνας Καρρά με τίτλο: «ΊΣΟ-ΚΡΑΤΗΜΑ», από 25 έως 27 Αυγούστου.

Το ιδιαίτερο, τόσο γεωγραφικά, όσο και οικολογικά, μοναδικό δάσος των υπερ-αιωνόβιων αρκεύθων στη περιοχή της Πρέσπας, αποτελεί  αντικείμενο  και πηγή έμπνευσης της εικαστικής αναζήτησης της δημιουργού,  που δεν περιορίζεται εδαφικά, αλλά επεκτείνεται σε Προστατευόμενες Περιοχές της Ελλάδος.

Η έκθεση  αποτελεί μία αφορμή αναστοχασμού για τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, την αξία των φυσικών υλικών και πώς αυτά μπορούν να αποτελέσουν στοιχεία μιας καλλιτεχνικής διαδικασίας, οδηγώντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στα προστατευόμενα είδη της χλωρίδας. Ο χώρος του Κέντρου Πληροφόρησης αποτελεί τον “καμβά” για να αναδειχθούν τα φωτογραφικά έργα και οι ήχοι της φύσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 26 Αυγούστου στις 19:00.

Διάρκεια έκθεσης: Από 25 έως 27 Αυγούστου, ώρες 9:00-17:00.

Πληροφορίες: Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών &Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας (ΟΦΥΠΕΚΑ) τηλ.: 23850 51870, 6942486339 (κα. Τριανταφυλλιά Γκώγκου και κα. Κωνσταντίνα Καρρά 6931171119).

Λίγα λόγια για την Κωνσταντίνα Καρρά

Η Κωνσταντίνα Καρρά είναι αριστούχος απόφοιτη του τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με κατεύθυνση ζωγραφική. Έχει κάνει σπουδές ως Μηχανικός Περιβάλλοντος και  είναι πτυχιούχος του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών  «Τεχνολογίες Περιβάλλοντος στην Περιβαλλοντική Νομοθεσία» του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής: Ζητήματα Ιστορίας, Ιστορικής Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτικής Πολιτικής» κι έχει λάβει εξειδικευμένη επιμόρφωσηστην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τομέας ενδιαφέροντός της είναι η σύνδεση της φύσης με την τέχνη ενώ η ανάδειξη των στοιχείων που δομούν την φύση μετουσιώνονται σε μια καλλιτεχνική διαδικασία καθώς αυτά αποτυπώνονται μέσω της φωτογραφίας, του videoprojection και του ήχου ως μια ηχητική «τοπιογραφία». Εργάζεται  επί σειρά ετών ως εικαστικός φωτογράφος, με  πλήθος δημοσιεύσεων σε περιοδικά και Μ.Μ.Ε. Έχει επιμεληθεί την σκηνοθεσία και το μοντάζ ντοκιμαντέρ  ιστοριογραφίας και προσωπικοτήτωνκι έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΟΦΥΠΕΚΑ

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.