“Εμείς στη θέση Ευρωβουλευτών” – προσομοίωση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ)Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Αλληλεγγύης «Εμείς στη θέση Ευρωβουλευτών» διοργανώνει την προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023. Η δράση απευθύνεται σε νέους και νέες μαθητές και μαθήτριες, και φοιτητές και φοιτήτριες της Δυτικής Μακεδονίας.

Η Τελετή Έναρξης της Προσομοίωσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10.30 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Π.Ε. Φλώρινας.

Θα έχουμε την τιμή να χαιρετίσουν την εκδήλωση της Τελετής Έναρξης η κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ευρωβουλευτές και μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP), καθώς και η κ. Έλενα Κουντουρά, Ευρωβουλευτής και μέλος της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (GUE/NGL). Επιπλέον, θα απευθύνουν χαιρετισμό τόσο ο κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, και η κ. Ελένη Παλαιολόγου, Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Τη δράση θα χαιρετίσουν και οι αυτοδιοικητικοί: κ. Σωτήριος Βόσδου, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας και κ. Βασίλειος Χατζητιμοθέου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Φλώρινας.

Τέλος, θα ακολουθήσει η ομιλία του Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Κωνσταντίνου Στεργίου για την έναρξη των εργασιών της προσομοίωσης.

Οι νέες και νέοι συμμετέχοντες/ουσες θα μπουν στη θέση των Ευρωβουλευτών και θα κληθούν να συζητήσουν και να τοποθετηθούν σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το επίπεδο προστασίας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τους ειδικά διαμορφωμένους κανόνες διαδικασίας της συζήτησης στην Υπο-Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ομάδα υλοποίησης της δράσης έχει ετοιμάσει εκτός από τις βασικές δραστηριότητες της συνεδρίασης και δυο ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια, που θα διεξαχθούν το πρωί του Σαββάτου, για τη σημασία της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για την εξάσκηση στο δημόσιο λόγο.

Παρακάτω θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της δράσης!

Η είσοδος στην προσομοίωση στο πλαίσιο του Σχεδίου Αλληλεγγύης «Εμείς στη θέση Ευρωβουλευτών» είναι ελεύθερη!

Η δράση χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

Μείνετε συντονισμένες/οι!

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις, προσκλήσεις και νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή:

https://shorturl.at/lyOR3