Ενθουσίασε η  παιδική θεατρική παράσταση του ΚΔΑΠ Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η θεατρική παράσταση με τίτλο  «Παραμονή Χριστουγέννων: Μία Μαγική Νύχτα Γεμάτη Θαύματα», που πραγματοποιήθηκε  από τα παιδιά του ΚΔΑΠ Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Φλώρινας, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023.

Πρόκειται για μια ιστορία που έγραψε η συμπολίτισσα μας Μαργαρίτα Ρώμπαπα, εμπνευσμένη από τα βιώματα των παιδικών της χρόνων και εκτέλεσε με εξαιρετική επιτυχία η θεατρική ομάδα του ΚΔΑΠ Δήμου Φλώρινας, παρά τα πενιχρά μέσα που διέθετε.

Τα παιδιά, οι ηλικίες των οποίων κυμαίνονται από 5 έως 12 χρονών, κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, για να ανταποκριθούν  στις απαιτήσεις της παράστασης και κατάφεραν να την ολοκληρώσουν με επιτυχία και χαμόγελα.

Το ευχάριστο και ικανοποιητικό αποτέλεσμα της παράστασης, δείχνει πως στο ΚΔΑΠ του πειραματικού δημοτικού σχολείου του Δήμου γίνεται μια πολλή καλή δουλειά, που ενθουσίασε τα παιδιά και όσους-ες παρακολούθησαν την παράσταση και πως αξίζει ο Δήμος να επενδύσει περισσότερο σε τέτοιες δράσεις του ΚΔΑΠ. Η παράσταση αυτή έδειξε πως το ΚΔΑΠ του πειραματικού δημοτικού σχολείου του Δήμου Φλώρινας δεν είναι χώρος «παρκαρίσματος» των παιδιών μας αλλά ένα δημιουργικός και παραγωγικός χώρος όπου τα παιδιά μας ασχολούνται με ενδιαφέροντα πράγματα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί συμπολίτες μας, που γέμισαν την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου και χειροκρότησαν θερμά τους μικρούς πρωταγωνιστές της παράστασης,  ο Πρόεδρος και η Διευθύντρια του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Φλώρινας κ. Δημήτριος Ηλιάδης και κ. Ελένη Γκορτσίλα, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Σοφία Φουδούλη και η συγγραφέας κ. Μαργαρίτα Ρώμπαπα.

Στο τέλος της χριστουγεννιάτικης γιορτής η φιλαρμονική του  έπαιξε τα κάλαντα ενώ τα παιδιά τραγούδησαν με μεγάλη χαρά.