Εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Αμύνταιο

Στο πνεύμα της εθνικής ενότητας και της τιμής, οι πολίτες του Αμυνταίου συγκεντρώθηκαν το Σάββατο, 28η Οκτωβρίου 2023, για να τιμήσουν την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα που σηματοδοτεί την έναρξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 10:30 π.μ. με την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Παρακολούθησε πλήθος πολιτών, μαθητών, και αξιωματούχων, συνεισφέροντας στην ευλογημένη ατμόσφαιρα της ημέρας.

Οι παρευρισκόμενοι, συμπεριλαμβανομένων του Δημάρχου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου,  εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, των Στρατιωτικών και των Αστυνομικών αρχών, εξέφρασαν τον σεβασμό τους στους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της πόλης, με εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Αμυνταίου, προσφέροντας στιγμές συγκίνησης και σεβασμού στους πεσόντες της Πατρίδας.

Η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Άνθιμο Μπιτάκη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου κ. Ευάγγελο Μακρή, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Κιοσέ, τον Αντισυνταγματάρχη Παντελή Καρμαλή, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου Χρήστο Ανδρεάδη και από τους εκπροσώπους του συνδέσμου εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών, της Εθνικής Οργάνωσης Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς» και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Φλώρινας, έδωσε βάθος και σημασία στην εκδήλωση.

Στη συνέχεια, ακολούθησε σιγή ενός λεπτού για να τιμηθούν όσοι έπεσαν για την πίστη και την Πατρίδα, ενώ οι παρευρισκόμενοι ενώθηκαν με την εκτέλεση του Εθνικού Ύμνου.

Επιτυχημένη και αξιοθαύμαστη ήταν η παρέλαση που αποτέλεσε τον καρπό της συλλογικής προσπάθειας και αφοσίωσης όλων όσων συμμετείχαν. Μπροστά στους Επίσημους, η οδός Τρύφωνα Χατζή γέμισε με μαθητές από την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση, που περπάτησαν με περηφάνεια. Με τη νεανική τους ενέργεια, φέρνοντας το πνεύμα της ελευθερίας, κατάφεραν να ενθουσιάσουν τους εκατοντάδες περευρισκόμενους.

Ο Δήμος Αμυνταίου, με αυτές τις εκδηλώσεις, επιδεικνύει τον σεβασμό του στην ιστορία και τις αξίες που συμβολίζει η 28η Οκτωβρίου, διατηρώντας ζωντανή τη μνήμη των προγόνων μας και διαβιβάζοντας το πνεύμα της ελευθερίας στις επόμενες γενιές.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αμυνταίου