Επιμορφωτική Ημερίδα: Το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: Το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο, με εισηγήτρια την κα Κωνσταντία Βαϊρινού, Σύμβουλο Εκπαίδευσης ΠΕ60, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας. Στόχος της ημερίδας ήταν αφενός η ενημέρωση των νηπιαγωγών σχετικά με τα παρακάτω:

  • Φιλοσοφία και Βασικές Αρχές του Νέου Προγράμματος Σπουδών του Νηπιαγωγείου
  • Βασικές Θεωρητικές και Μεθοδολογικές Προσεγγίσεις
  • Περιεχόμενο Μάθησης και Κριτήρια Ποιότητας του Διδακτικού Σχεδιασμού με βάση το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο.

και αφετέρου η προετοιμασία των νηπιαγωγών για την εφαρμογή του Νέου Προγράμματος Σπουδών στο Νηπιαγωγείο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό η κα Δέσποινα Παπαδοπούλου, Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας, η κα Όλγα Μούσιου, Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, ο κος Θεόφιλος Κατσιανίδης και η κα Ευαγγελία Τσελεπή, Σύμβουλοι Εκπαίδευσης  ΠΕ70. Στην ημερίδα συμμετείχαν οι νηπιαγωγοί της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.

Θερμές ευχαριστίες στο Δήμο Φλώρινας για την παραχώρηση της αίθουσας.