ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ LEVASHOVO ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ LEVASHOVO ΡΩΣΙΑΣ  ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία του Δήμου Levashovo της Αγίας Πετρούπολης Ρωσίας, με τον οποίο έχει αδελφοποιηθεί ο Δήμος Φλώρινας, παραβρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην πόλη της Φλώρινας.

Συγκεκριμένα, τον Δήμο Φλώρινας επεσκέφθησαν η κ. Karaseva Ζinaida, αντιπρόσωπος της Νομαρχίας του Βιμπόρσκιι, Διευθύντρια του κέντρου «Σπίτι Πολιτισμού» και ο κ. Anatolii Vishniakov, εκπρόσωπος του Δήμου Levashovo στον τομέα του πολιτισμού.

Κατά την παραμονή τους στον Δήμο Φλώρινας τα μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλο, στο Δημαρχείο την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2017.

Κατά τη συνάντηση παρόντες, επίσης, ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Πέτρος Σερίδης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, κ.κ. Νίκος Αλεξιάδης, Άρης Αριστείδου, Δημήτρης Λουκάς, Σωτήρης Τσορμπάρης, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κώστας Τριανταφυλλίδης και κ. Αντώνης Σίπκας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων, κυρίως σε θέματα πολιτισμού, ενώ έγινε και αναφορά στα αποτελέσματα των έως τώρα συνεργασιών που έχουν λάβει χώρα. Συζητήθηκαν, επίσης, και οι λεπτομέρειες της Χάρτας που υπεγράφη στην Αγία Πετρούπολη από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας και εκπροσώπους της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης.

Ο κ. Δήμαρχος καλωσόρισε τους εκπροσώπους του Δήμου Levashovo και ευχήθηκε η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί, με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ώστε οι δύο Δήμοι να έρθουν ακόμα πιο κοντά και μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις οι δυο λαοί να γνωρίσουν ο ένας καλύτερα τα χαρακτηριστικά του άλλου, ενώ ανέφερε ότι μετά την υπογραφή της Χάρτας ανοίγουν οι δρόμοι και για περαιτέρω εμπορικές και οικονομικές συνεργασίες.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τα μέλη της αντιπροσωπείας μαζί με τον Δήμαρχο Φλώρινας επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ. Θεόκλητο, με τον οποίο αντάλλαξαν ευχές για τις άγιες ημέρες, ενώ παράλληλα η Φιλαρμονική του Δήμου έψαλε τα κάλαντα στον Σεβασμιότατο.