Επιτυχημένη ήταν η παρουσίαση του βιβλίου “Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου”

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμυνταίου και με την επιμέλεια της Αντιδημάρχου Σωτηρίας Σονιάδου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου “Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου”, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.

Το βιβλίο αποτελεί την αποτύπωση της εσπερίδας που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.) στις 5 Μαΐου 2022, με ομιλητή τον Δρ Κων/νο Φωτιάδη, Καθηγητή ΑΠΘ και Κοσμήτορα της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Φλώρινας, Σταύρος Παπασωτηρίου,ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Ιωάννης Κιοσές και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Ιωάννης Μπαλτζώης, Αντιστράτηγος ε.α.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωάννης Λιάσης, ο πρώην Βουλευτής Φλώρινας, Ιωάννης Αντωνιάδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντής Δυτ. Μακεδονίας, Ταξίαρχος Σπυρίδων Διόγκαρης και ο κ. Αβραμίδης, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι ευχαριστίες δόθηκαν σε φορείς και συλλόγους που συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, όπως η Στέγη Ποντίων Αμυνταίου & Περιχώρων, Ποντιακοί Σύλλογοι Βεγόρας, Φανού, Λιμνοχωρίου, Λεβαίας, Πελαργού και Μανιακίου, η Εύξεινος Λέσχη Φιλώτα και ο Πολιτιστικός Μικρασιατικός Σύλλογος Φαραγγίου.

Η παρουσίαση του βιβλίου αποτέλεσε μια σημαντική πρωτοβουλία για τη διατήρηση και μετάδοση της ιστορικής μνήμης, ενώ η συμμετοχή του κοινού και των τοπικών φορέων αποτέλεσε έναν θετικό και ενθαρρυντικό παράγοντα για τη συνέχιση τέτοιων πρωτοβουλιών στο μέλλον.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αμυνταίου