Ευχαριστήριο προς το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού στη Φλώρινα

Ως Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου  Φλώρινας, θεωρούμε αναγκαίο να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε   τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Παράρτημα Φλώρινας και την Πρόεδρο αυτού κα Μπαφίτη Άννα, για το αυταπόδεικτο  έργο του στη ΠΕ Φλώρινας, αλλά και για την  γενικότερη συνεισφορά του προς το Νοσοκομείο Φλώρινας.

Είναι γεγονός ότι Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από  ιδρύσεως το  1877 είναι ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα με πολυσύνθετο έργο, που βασίζεται στην εθελοντική δράση και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών. Κινητοποιείται στοχεύοντας πάντα στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου, αλλά και ειρήνης, υποστηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένους, ευάλωτες οικογένειες και άτομα και βρίσκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται υποστήριξη.

Ο εθελοντισμός δεν είναι ούτε ουτοπία ούτε μελό, είναι ένα στοιχείο πολιτισμού, καθώς όσο λιγότερους περιθωριοποιημένους ανθρώπους ­έχουμε σε μια κοινωνία τόσο πιο προηγμένη είναι. H εθελοντική δράση δίνει σε κάθε άνθρωπο τη δυνατότητα να προσφέρει με έναν τρόπο που συνδυάζει την ατομική ολοκλήρωση με την κοινωνική ευημερία. Πολλές φορές χάρη στους εθελοντές πετυχαίνουμε πολλά, καθώς ορισμένα αγαθά δεν θα μπορούσαν να παραχθούν αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές, πχ Αιμοδότες.

Το Περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού στη Φλώρινα, έχει επιδείξει πλούσια δράση με εκδηλώσεις, ομιλίες και έχει αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής Φλώρινας και Αμυνταίου.

Η συνεισφορά του περιφερειακού τμήματος Φλώρινας, προς το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας  είναι ακόμα πιο έκδηλη και εμφανής, στην περίοδο της επιδημιολογικής κρίσης, με την συμμετοχή των εθελοντριών και ενίσχυση του προγράμματος του προσωπικού στο εξωτερικό BOX διαλογής.

Είναι άλλη μια ενέργεια ανθρωπισμού και υψηλού εθελοντισμού καθώς στις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας και γενικά ο πλανήτης όλος, μόνο με ενότητα μπορούμε να νικήσουμε αυτό τον αόρατο εχθρό.

Υπενθυμίζουμε ότι  το Γ.Ν.Φ και το παράρτημα της Φλώρινας, έχει μια διαχρονική  συνεργασία, στο πλαίσιο της υποστηρικτικής εκπαίδευσης των εθελοντών του Ε.Ε.Σ Φλώρινας.

Σήμερα  λοιπόν που οι κοινωνίες έχουν ανάγκη τη συμμετοχή όλων μας, ευχόμαστε και ελπίζουμε η εθελοντική δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παραρτήματος Φλώρινας, να αποκτήσει μιμητές στη τοπική και ευρύτερη κοινωνία

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΛΚΑΣ