Ευχαριστήριο του Πειραματικού Σχολείου Φλώρινας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Γ΄ και Δ΄ τάξης  του Πειραματικού Σχολείου Φλώρινας και οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί ευχαριστούμε εγκάρδια το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας και συγκεκριμένα τους κυρίους Μιχάλη Χάτζιο, υπεύθυνο του Γραφείου, Νίκο Πετσάνη, Θεόδωρο Δέλλιο και την κυρία Μυρτώ Γιαλαμά, για τη σημαντική συμβολή τους στη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του σχολείου μας.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων που εφαρμόζονται πιλοτικά στο σχολείο  μας  κατά τη σχολική χρονιά 2020-21, κι αφορά τον θεματικό άξονα  “Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ- Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη -Εθελοντισμός”.

Στο στάδιο της προετοιμασίας σημαντική ήταν η παρουσία του Δημάρχου και εκπαιδευτικού κ. Βασίλη Γιαννάκη, ο οποίος με μια σημαντική παρέμβαση, τόνισε την αξία του εθελοντισμού και της συνεργασίας Δήμου και εκπαιδευτικής κοινότητας για την προαγωγή της κοινωνικής προσφοράς και τη βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος.

Ο κ. Χάτζιος  μαζί  με την  ομάδα του, που αποτελούν πρότυπο εθελοντισμού, υπήρξαν αρωγοί στην εφαρμογή του σχεδίου ανάπλασης των εξωτερικών χώρων του σχολείου.

Η ζωντανή παρουσία των μελών του Γραφείου Εθελοντισμού αποτέλεσε σημαντικό κίνητρο για την ενίσχυση της δημιουργικής δράσης των παιδιών, τα οποία με πολύ ενθουσιασμό και μεράκι επιδόθηκαν σε αισθητικές παρεμβάσεις των εξωτερικών χώρων του σχολείου.

Η προσπάθειά της αυτή επιβραβεύθηκε από το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας με την επίδοση τιμητικού διπλώματος Εθελοντή, για να τους θυμίζει πάντοτε τις αξίες της κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς.

Ο Διευθυντής του Σχολείου                                        Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί

Σεχίδης Κώστας                                                              Μπλούχου Στεφανία

Πουγαρίδου Παρασκευή – Αναστασία