Ευχαριστήριο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας

Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας, στην έδρα της Φλώρινας και στο Παράρτημα Αμυνταίου, την 1 Ιουνίου  2022 επισκεφθήκαμε τον Αρχαιολογικό χώρο Πετρών, στον οποίο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας τα τελευταία χρόνια υλοποιεί ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την ανάδειξη του χώρου υπό την επίβλεψη της Αρχαιολόγου κ. Ναούμ Ελπινίκης. Με τη βοήθεια του αρχαιολόγου κ. Μεφσούτ Άγγελου περιηγηθήκαμε στο χώρο και είδαμε από κοντά τα ίχνη της αρχαίας πόλης των Πετρών. Μάθαμε πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο οικοδόμησης των σπιτιών, τον τρόπο ζωής των κατοίκων μιας άλλης εποχής, τις συνήθειές τους, τις εργασίες τους, τα καθημερινά τους αντικείμενα. Επίσης ενημερωθήκαμε για την πορεία των ανασκαφών στο χώρο, αλλά και για ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή που έχουν φέρει στο φως πολύ αξιόλογα ευρήματα. Μεταφερθήκαμε νοερά σε μια άλλη εποχή και θαυμάσαμε την υπέροχη θέα στην λίμνη των Πετρών.

Ευχαριστούμε θερμά Εφορεία την Αρχαιοτήτων Φλώρινας και την κ. Ναούμ Ελπινίκη που μας επέτρεψαν να επισκεφτούμε τον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Μεφσούτ Άγγελο για την λεπτομερή και κατατοπιστική ξενάγηση που μας έκανε και ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο του!

Ευχαριστούμε θερμά τα ΚΤΕΛ Φλώρινας για την εξυπηρέτηση με τη δωρεάν παραχώρηση Λεωφορείου τους.