Ημερίδα έναρξης σχολικής χρονιάς 2023-2024

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2023-2024, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, Όλγα Μούσιου Μυλωνά, και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας, κ. Κωνσταντία Βαϊρινού, ΠΕ60, κ. Θεόφιλος Κατσιανίδης, ΠΕ70, και κ. Ευαγγελία Τσελεπή – Κωστίκα, ΠΕ70, διοργάνωσαν Επιμορφωτική Ημερίδα, με θέμα:

«Όραμα και στόχοι για μια δημιουργική χρονιά σε ένα σύγχρονο σχολείο για όλους

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023-2024»,

για τους/τις Διευθυντές/ντριες, Υποδιευθυντές/ντριες, Προϊστάμενους/ες και Αναπληρωτές Προϊστάμενους/ες των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα  09.00 πμ. – 13.00 μμ., στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Φλώρινας, και παρευρέθηκαν για χαιρετισμό ο Αρχιμανδρίτης κ. Θεωνάς Αθανασιάδης, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ. Θεόκλητο, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, κ. Σωτήριος Βόσδου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Φλώρινας, κ. Σοφία Φουδούλη, και ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Δήμου Αμυνταίου, κ. Νικόλαος Λυπίτκας, οι/η οποίοι/α αναφέρθηκαν στην αγαστή συνεργασία τους με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και την υποστήριξή τους στη λειτουργία των σχολικών μονάδων και στην απρόσκοπτη φοίτηση των μαθητών/τριών.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες εισηγήσεις:

  1. Ο κ. Γεώργιος Ιορδανίδης, Καθηγητής ΠΤΔΕ ΠΔΜ, Διευθυντής ΠΜΣ «Επιστήμες της Αγωγής: Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης – Εκπαιδευτική Ηγεσία» εισηγήθηκε το θέμα: «Διεύθυνση σχολικής μονάδας: …το άλλο μετερίζι ή η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου…»
  2. Η κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, Ph.D. Διδακτικής της Γλώσσας, Ed. Παιδαγωγικής, M.Sc. Γλωσσολογίας, εισηγήθηκε το θέμα: «Προγραμματίζοντας μια νέα σχολική χρονιά – Όραμα – Στόχοι – Προτεραιότητες 
  1. Η κ. Κωνσταντία Βαϊρινού, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ60, Ed. Παιδαγωγικής, εισηγήθηκε το θέμα: «Καινοτομίες στην Προσχολική Εκπαίδευση – Συλλογικός Προγραμματισμός Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγείων» 
  2. Η κ. Ευαγγελία Τσελεπή – Κωστίκα, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ70, Ed. Παιδαγωγική και Νέες τεχνολογίες, εισηγήθηκε το θέμα: «Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών στο Δημοτικό Σχολείο – Γενικό πλαίσιο εφαρμογής»
  3. Ο κ. Θεόφιλος Κατσιανίδης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ70, Ed. Παιδαγωγικής, εισηγήθηκε το θέμα: «Προγραμματισμός εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας»

Την παρουσίαση της Ημερίδας και τον συντονισμό είχε η κ. Θεοδώρα Βάσιου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας, και την τεχνική επιμέλεια ο εκπαιδευτικός, κ. Νικόλαος Μαλάμας.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τον  προσκεκλημένο ομιλητή, κ. Γεώργιο Ιορδανίδη, Καθηγητή Π.Τ.Δ.Ε. Φλώρινας του Π.Δ.Μ., για την εξαιρετική συνεισφορά του στην πραγματοποίηση της Ημερίδας, γιατί με τον μεστό και ενδιαφέροντα λόγο του αναφέρθηκε σε σημαντικά θέματα Ηγεσίας και Διοίκησης της Εκπαίδευσης. Επίσης, ευχαριστούν τη Δημοτική Φλώρινας για την παραχώρηση της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας και την ηχητική κάλυψη.

Ευχόμαστε η νέα σχολική χρονιά να αποτελέσει το εφαλτήριο για ένα νέο ξεκίνημα, για μια νέα προσπάθεια, με υψηλούς στόχους και προσδοκίες. Ο δρόμος προς τη μάθηση είναι απαιτητικός και επίπονος, αλλά, ταυτόχρονα, είναι γόνιμος και συναρπαστικός, προσφέρει γνώσεις και δεξιότητες, ιδανικά και αξίες, πνευματικά εφόδια για προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη. Ας αγωνιστούμε, λοιπόν, όλοι μαζί για μια παιδεία των αξιών που συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για το μέλλον των παιδιών μας.

Ευχές καρδιάς σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, στους/στις εκπαιδευτικούς και στους γονείς για μια δημιουργική και χαρούμενη σχολική χρονιά με υγεία, ψυχική ανθεκτικότητα και καρποφόρο μορφωτικό και παιδαγωγικό έργο!

Όλγα Μούσιου Μυλωνά

Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας

 

Κωνσταντία Βαϊρινού

Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ60

 

Θεόφιλος Κατσιανίδης

Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ70

 

Ευαγγελία Τσελεπή – Κωστίκα

Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ70