Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου Δήμος Αμυνταίου – Μία διαδρομή στη νεότερη και σύγχρονη εποχή

Ο Δήμος Αμυνταίου, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών και οι Εκδόσεις Κυριακίδη παρουσίασαν το βιβλίο «Δήμος Αμυνταίου – Μια διαδρομή στη νεότερη και σύγχρονη εποχή» του ιστορικού και συμπατριώτη, Παναγιώτη Γιαννόπουλου.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 24 Ιουλίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων  του Πνευματικού Κέντρου Αμυνταίου, η οποία γέμισε από φίλους, συγγενείς, επίσημους προσκεκλημένους, αλλά και από ανθρώπους που αγαπούν την Ιστορία.

Την εκδήλωση συντόνισε η φιλόλογος και αντιπρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου, κ. Μένια Ρώμα. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Άνθιμος Μπιτάκης, ενώ το μήνυμα τους  για την εκδήλωση απέστειλαν οι  Βουλευτές ΠΕ Φλώρινας  κ. Σταύρος Παπασωτηρίου Ν.Δ. και κ. Πέτη Πέρκα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το βιβλίο που παρουσιάστηκε πραγματεύεται την εξέλιξη των γεγονότων στην περιοχή του σημερινού Δήμου Αμυνταίου κατά τη νεότερη και σύγχρονη εποχή, με μία οριοθέτηση 200 ετών, από το 1750 έως το 1950.

Για το βιβλίο, εκτός του συγγραφέα, μίλησε ο κ. Νικήτας Κακκαβάς, καρδιολόγος και συγγραφέας, και ο κ. Γιάννης Κασκαμανίδης, μέλος Ε.Δι.Π. του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας. Χαιρετισμό στην εκδήλωση μέσω βιντεομηνύματος απέστειλε επίσης ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου και Καθηγητής του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, κ. Ιάκωβος Μιχαηλίδης.

Στο τέλος, τον λόγο για ένα σύντομο σχόλιο πήρε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιάννης Στρατάκης, ενώ μετά τη λήξη της εκδήλωσης ο συγγραφέας υπέγραψε βιβλία και συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους.

 

Γραφείο τύπου

Δημάρχου Αμυνταίου