Η θεατρική παράσταση “Γυναίκα μόνη” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου 2023, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Δήμος Φλώρινας και το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου, παρουσιάζουν, δωρεάν προς το κοινό, τη θεατρική παράσταση «Γυναίκα μόνη».

«Μια γυναίκα ετοιμάζεται για την νυχτερινή της έξοδο. Πρώτα όμως θα γιορτάσει τα γενέθλια του άντρα της ζωής της, μόνο που αυτός έχει φύγει από την ζωή της εδώ και πέντε χρόνια»

Μια ιστορία που οφείλουμε να ακούσουμε όλες και όλοι και να συνειδητοποιήσουμε πως η βία κατά των γυναικών μας αφορά όλους και οφείλουμε ως κοινωνία να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε κάθε έκφανση της.

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Ώρα: 19.30 μμ

Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Νέο Πάρκο

Είσοδος ελεύθερη

Σημ.: Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 14 ετών

 

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ένα ψυχολογικό θρίλερ που με περίσσια τέχνη διεισδύει στον εσωτερικό κόσμο μιας

γυναίκας που με την πρώτη ματιά δείχνει να έχει κερδίσει την ζωή. Όλοι όμως έχουμε τα μυστικά μας, κάποιοι έχουν καταφέρει να τα θάψουν βαθιά μέσα τους ή έτσι τουλάχιστον νομίζουν. Ο συγγραφέας καταφέρνει σε αυτό το μονόπρακτο μέσα από τον μονόλογο αυτής της γυναίκας να θέσει σοβαρά ερωτήματα για ένα κοινωνικό γίγνεσθαι το οποίο ξέρει καλά να κρατά τα μυστικά του. Η γυναίκα θύμα που ξεπερνά την βία που έχει υποστεί και στέκεται απέναντι σε ένα σκοταδιστικό σύστημα που επιβάλει την σιωπή. Σαρκαστικό χιούμορ και ωμή αλήθεια μαζί με μια σειρά ανατροπών που εξελίσσουν την υπόθεση είναι τα συστατικά του έργου αφήνοντας τους θεατές με την απορία πόσα μπορεί να αντέξει μια ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΗ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Στέργιος Βαγγλής

Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης

Σκηνικά Κοστούμια: Μαρία Παπατζέλου

Μουσική: Λάρρυ Κράμα

Παίζει η ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΙΩΤΡΟΝ

 

Ενημερωτικά:

Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας*

Τυρνόβου 6, Φλώρινα Τ. 2385024081 F. 2385024083

Email: [email protected]

Blog: http://womenaidflorina.blogspot.gr/

FB: https://www.facebook.com/symvouleutikokentroflorinas