Η Μικτή Χορωδία του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» στην Κύπρο

Μια μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία έζησαν οι χορωδοί της Μικτής Χορωδίας του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», οι οποίοι συμμετείχαν στις 16 Μαρτίου 2024 στη συναυλία «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» που διοργανώθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Χορωδιών, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου και της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο.

Στη μεγαλειώδη εθνική συναυλία, η οποία ήταν αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, συμμετείχαν πάνω από 50 ελληνικές και κυπριακές χορωδίες.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο στάδιο της Λευκωσίας «Ελευθερία – Τάσσος Παπαδόπουλος» που επί σκηνής βρέθηκαν περίπου 2.000 χορωδοί, οι οποίοι με τη συνοδεία της συμφωνικής ορχήστρας νέων Κύπρου και υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Νικολάου Θεράποντος, τραγούδησαν για τη μαρτυρική μας Κύπρο, την προσφυγιά, τον ελληνισμό και την Ελευθερία.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για τη Χορωδία του «Αριστοτέλη» η συμμετοχή στη συγκεκριμένη ιστορική – εθνική συναυλία για την Κύπρο μας και τον ελληνισμό, η οποία πραγματοποιήθηκε κάτω από έντονα φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα.

Βέβαια, με την ευκαιρία της εθνικής συναυλίας στην Κύπρο, οι χορωδοί επισκέφτηκαν τις επόμενες ημέρες όλες τις γνωστές παραθαλάσσιες πόλεις (Λάρνακα, Πάφος, Λεμεσός) και γνωστά μνημεία ιστορικής σημασίας, όπως τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στην Έγκωμη, τα ψηφιδωτά της Πάφου και την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα.

Πολλές ευχαριστίες αι συγχαρητήρια αξίζουν στη μαέστρο μας Αλεξάνδρα Παπά, η οποία χάρη στις επιστημονικές της γνώσεις, στην αγάπη και στο μεράκι της για τη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι, έχει αυξήσει κατακόρυφα το επίπεδο των Χορωδιών μας (Μικτή και Παιδική), προσφέροντάς μας ευκαιρίες συμμετοχής σε συναυλίες μεγάλου βεληνεκούς εντός και εκτός Ελλάδας.

Θερμά συγχαρητήρια επίσης αξίζουν σε όλους και όλες τους/τις χορωδούς, οι οποίοι με την επιμονή και την μελέτη τους καταφέρνουν να αποδίδουν άριστα τα χορωδιακά κομμάτια και να υπάρχει ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Η συναυλία «Ελευθερία» έχει προγραμματιστεί να μεταδοθεί το Μεγάλο Σάββατο 4/5 και ώρα 16.00 (περίπου) το απόγευμα στο ΡΙΚ1 (και RIKSAT).

Στα επόμενα με υγεία!

Με εκτίμηση

Το ΔΣ του ΦΣΦΑ