Η παρουσίαση του βιβλίου «Θεωρία και Πράξη της Δημιουργικής Γραφής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Το βιβλίο «Θεωρία και Πράξη της Δημιουργικής Γραφής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

Το βιβλίο συνιστά μια δομημένη θεωρητική προσέγγιση της Δημιουργικής Γραφής εμπλουτισμένη με παραδείγματα από την ελληνική και διεθνή λογοτεχνική παραγωγή. Παρουσιάζει ευσύνοπτα και χρηστικά τα στοιχεία που συγκροτούν το λογοτεχνικό κείμενο (χρόνος, σκηνικό, χαρακτήρες, πλοκή), παραθέτοντας όσα οι εκπαιδευτικοί της πράξης πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πραγματώνεται η αφήγηση και τις αφηγηματικές τεχνικές που συναντούμε σε αυτό. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Θανάσης Τάσκας, ο αντιδήμαρχος Φλώρινας Μιχάλης Χάτζιος, η πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Πανεπιστημίου καθηγήτρια Σοφία Ηλιάδου – Τάχου, η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Ελένη Γερούση και η πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Φλώρινας Αθηνά Ζωγράφου.

Προλόγισε η φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φένια Σκαρλάτου. Για το βιβλίο μίλησαν τα μέλη της συγγραφικής ομάδας: Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος, Καθηγητής Δημιουργικής Γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας ΠΔΜ, Άννα Π. Βακάλη, ΕΔιΠ Δημιουργικής Γραφής ΠΔΜ, Γιώργος Γεωργιάδης, φιλόλογος, Κατερίνα Κουλουκάτση, φιλόλογος, Αναστασία Καλαϊτζή, φιλόλογος και Αναστασία Σταμπουλίδου, φιλόλογος.