Η τελική συνάντηση του έργου “BeCircular”

Η τελική συνάντηση του έργου “BeCircular” έλαβε χώρα κατά το κλείσιμο του έργου, δίνοντας μια ευκαιρία στους εταίρους να συναντηθούν, να συζητήσουν λειτουργικά θέματα με βάση τα αποτελέσματα που έχει το έργο στην τοπική κοινωνία, καθώς και ιδέες για νέες συνεργασίες. Το πρώτο μέρος της συνάντησης πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου στο Lynx Mountain Resort, στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα στην Φλώρινα και ήταν συνδυασμός μιας ανοιχτής και μιας κλειστής συνάντησης. Η κλειστή συνάντηση στόχευσε στην λεπτομερή επισκόπηση του έργου και όλων των δραστηριοτήτων που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του, εκεί κάθε εταίρος παρουσίασε τις δραστηριότητες που σχετίζονταν με τον οργανισμό του.

Η ανοιχτή συνάντηση συνόψισε τις δραστηριότητες του έργου, και τις γεφύρωσε με αλλά ευρωπαϊκά και εθνικά έργα. Ο κύριος Βασίλειος Μπαταχτσής, μάνατζερ του έργου από το CluBE, άνοιξε την συνεδρίαση με το βίντεο του έργου, συνοψίζοντας τις δραστηριότητες και παρουσιάζοντας επιγραμματικά τα αποτελέσματα του έργου. Στη συνέχεια ο Δρ. Άμπας Βασίλειος, περιφερειακός σύμβουλος, με την παρουσίαση του έδειξε το σημαντικό ρόλο του προγράμματος Interreg, στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και αναφέρθηκε στην νέα προγραμματιστική περίοδο 2021-2027, ενώ η Δρ. Αθηνά Κρέστου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, εξήγησε τον ρόλο του πανεπιστημίου ως πυλώνας ανάπτυξης στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Η Δρ. Ελπίδα Σαμαρά, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και σύμβουλος επιχειρήσεων, παρουσίασε 3 επιχειρηματικά πλάνα κυκλικής οικονομίας, έργο, που χρησιμοποιήθηκαν για να εκπαιδεύσουν τοπικούς επιχειρηματίες στην διαχείριση βιολογικών αποβλήτων (bio-waste) και την αξιοποίηση αυτών, και να τους εμπνεύσει να αναπτύξουν τη δικιά τους επιχείρηση, ενισχύοντας την εργασία.

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε μια ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα στους εταίρους, τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες του έργου από την τοπική κοινωνία, αναπτύσσοντας ιδέες για νέες συνεργασίες.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα :
https://becircularproject.eu/final-meeting-in-florina-on-19th-october-2023/

ΓΙΑ ΤΟ CLUBE