Κινηματογραφικές προβολές της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας

Αυτή την εβδομάδα θα έχουμε τις “ΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ” για τους μικρούς μας φίλους, την οσκαρική ταινία “ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ” του Αλεξάντερ Πέιν και ακόμη μία προβολή της ταινίας “POOR THINGS” του Γιώργου Λάνθιμου για όσους δεν πρόλαβαν ακόμη να την δουν!

ΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (CATS IN THE MUSEUM)
ΚΥΡΙΑΚΗ 11/2: 18.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 12/2: 18.30
ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ
Γενική είσοδος 6 ευρώ
Σκηνοθεσία: Vasiliy Rovenskiy
Σενάριο: Elvira Bushtets, Fyodor Derevyanskiy & Vasiliy Rovenskiy
Ηθοποιοί: ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ: Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, Κώστας Αποστολίδης, Κώστας Τερζάκης, Χρήστος Λαγκούσης, Τάσος Νταπαντάς, Τάκης Σακελαρίου, Μυρτώ Ναούμ
Διάρκεια: 80 λεπτά
Είδος ταινίας: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ
Μια νεαρή γάτα που ονομάζεται Βίνσεντ, πιάνει φιλίες με τον Μορίς το ποντίκι σε μια όχι και τόσο ιδανική συνθήκη: μια μεγάλη πλημμύρα! Οι δυο τους θα καταφέρουν να ξεφύγουν μέσα σε ένα παλιό πιάνο, το οποίο όμως τελικά σώζεται από μια ομάδα ναυτικών και στέλνεται στο Ερμιτάζ, το θρυλικό μουσείο της Αγίας Πετρούπολης.
Εκεί, ο Βίνσεντ συναντά μια επίλεκτη ομάδα από γάτες, η οποία εδώ και χρόνια έχει αναλάβει να φυλάει από τρωκτικά και άλλα παράσιτα τα αριστουργήματα της τέχνης που φιλοξενούνται στο μουσείο. Ο Βίνσεντ ονειρεύεται να βρει μια αληθινή γατοοικογένεια και λαχταρά να νιώσει ότι ανήκει κάπου, αλλά από την άλλη δε θέλει να χάσει τον φίλο του Μορίς, στον οποίο χρωστάει τη ζωή του. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα, αφού ο Μορίς έχει τη χειρότερη δυνατή αδυναμία: να ροκανίζει τα διασημότερα (και άρα νοστιμότατα!) έργα τέχνης.
Όλα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο, όταν ένας από τους σπουδαιότερους πίνακες της ιστορίας, η Μόνα Λίζα ή Τζοκόντα, μεταφέρεται προσωρινά στο μουσείο. Είναι το όνειρο κάθε ποντικού να τον μασήσει και κάθε γάτας να τον προστατεύσει, ωστόσο, ούτε ο Βίνσεντ, ούτε ο Μορίς, ούτε οι γάτες του Ερμιτάζ γνωρίζουν ότι κάποιος σκοπεύει να τον κλέψει. Ο Βίνσεντ πρέπει να συγκεντρώσει όλο το κουράγιο και την εξυπνάδα του για να σώσει το αριστούργημα του Ντα Βίντσι, να προστατεύσει τη φήμη του μουσείου και να κερδίσει την καρδιά της Κλεοπάτρας, μιας όμορφης γάτας από το αιγυπτιακό δωμάτιο – σαν πολλά δε μαζεύτηκαν για μια γάτα;
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=FNUkNKpQ4yA

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ (THE HOLDOVERS)
ΚΥΡΙΑΚΗ 11/2: 21.00
ΔΕΥΤΕΡΑ 12/2: 21.00
ΤΡΙΤΗ 13/2: 18:00
Γενική είσοδος 6 ευρώ
Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Πέιν
Σενάριο: Ντέιβιντ Χέμινγκσον
Ηθοποιοί: Πολ Τζιαμάτι, ΝταΒάιν Τζόι Ράντολφ, Ντόμινικ Σέσα
Διάρκεια: 133 λεπτά
Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΟΜΕΝΤΙ
Από τον βραβευμένο σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν, η ταινία “ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ” ακολουθεί ένα στριμμένο καθηγητή (Πολ Τζιαμάτι) σε ένα Αμερικανικό Κολέγιο υψηλού κύρους, ο οποίος υποχρεώνεται να παραμείνει στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του, για να προσέχει λίγους σπουδαστές του, οι οποίοι δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε. Τελικά, αναπτύσσει μία απίθανη σχέση με έναν από αυτούς – έναν κατεστραμμένο, ιδιοφυή ταραχοποιό (ο πρωτοεμφανιζόμενος Ντόμινικ Σέσα) – και την αρχιμαγείρισσα του κολεγίου, η οποία έχασε μόλις τον γιο της στον πόλεμο του Βιετνάμ (ΝταΒάιν Τζόι Ράντολφ).
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=f_BdZxkLKbc

POOR THINGS
ΤΡΙΤΗ 13/2: 21:00
Γενική είσοδος 6 ευρώ
Σκηνοθεσία: Yorgos Lanthimos
Σενάριο: Tony McNamara & Alasdair Gray
Ηθοποιοί: Emma Stone, Mark Ruffalo, Ramy Youssef, Willem Dafoe
Διάρκεια: 141 λεπτά
Είδος ταινίας: ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΚΟΜΕΝΤΙ
Από τον δημιουργό Γιώργο Λάνθιμο και σε παραγωγή της Emma Stone, έρχεται η απίστευτη ιστορία και η φανταστική εξέλιξη της Bella Baxter (Stone), μιας νεαρής γυναίκας που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Υπό την προστασία του Baxter, η Bella ανυπομονεί να μάθει. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ARw1SrWddUE

ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ