Κρύπτες από δάφνη – παρουσίαση ποιητικής συλλογής σε συνομιλία με πιάνο

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00, στο Καφενείο Γυναικών “Η Γυνή” (Καλλέργη 4, Φλώρινα), θα γίνει η πρότυπη παρουσίαση -με τη μορφή performance- της ποιητικής συλλογής του Φλωρινιώτη εικαστικού φωτογράφου και ποιητή Ηλία Γεωργιάδη με τίτλο “Κρύπτες από δάφνη” (Εκδόσεις “Ο Μωβ Σκίουρος” – Αθήνα 2022). Η παρουσίαση θα βασιστεί στην απαγγελία αποσπασμάτων της ποιητικής σύνθεσης από τον συγγραφέα, όπου μαζί του θα συνομιλήσει στο πιάνο η σολίστ Δάφνη Κοτσιάνη με έργα των G. F. Handel, J. Cage, A. Pärt, P. Vasks, P. Glass.

Βιογραφικά:

-Γεννημένος στην πόλη της Φλώρινας ο Ηλίας Γεωργιάδης, ξεκινά να πειραματίζεται με το φωτογραφικό μέσο στην ηλικία των 19 ετών. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε πολυάριθμες χώρες, καθώς και σε διεθνή φεστιβάλ σε Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία. Επίσης, το έργο του έχει παρουσιαστεί σε καταλόγους, κριτικά και αναλυτικά άρθρα, συνεντεύξεις και άλλες ηλεκτρονικές και έντυπες εκδόσεις. Τα φωτογραφικά του βιβλία έχουν κερδίσει διάσημα διεθνή βραβεία και βρίσκονται σε δημόσιες και πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες και έχουν γίνει έργα αναφοράς σε διάφορες ακαδημαϊκές εργασίες. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του λογοτεχνικό ποιητικό βιβλίο με τίτλο «Κρύπτες από δάφνη» (Ο Μωβ Σκίουρος-2022) στα ελληνικά.

-Γεννημένη στην Θεσσαλονίκη, η Δάφνη Κοτσιάνη, σπούδασε κλασικό πιάνο και μελέτησε δίπλα σε σημαντικούς σολίστες και παιδαγωγούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα για σόλο πιάνο και μουσική δωματίου το οποίο εκτείνεται από την κλασική έως τη σύγχρονη μουσική. Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται σε έργα σύγχρονων συνθετών καθώς και σε συνεργασίες με σχήματα ηλεκτρονικής, σύγχρονης κλασικής και jazz-αυτοσχεδιαστικής μουσικής, με πολυάριθμες συμμετοχές σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα.