Κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή «Ψιχάλες ζωής», του Γιώργου Λιαδάκη Ξενίδη

Κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή του Γιώργου Λιαδάκη Ξενίδη, με τίτλο «Ψιχάλες ζωής», από τις εκδόσεις Black Rows.

Τα ποιήματα βαδίζουν στο μεταίχμιο του ρομαντισμού και του ρεαλισμού. Σκιαγραφείται μια δυστοπική πραγματικότητα, με τόνο πεσιμισμού, αλλά εφόσον το αναγνωστικό κοινό διαβάσει πίσω από τις λέξεις, παρατηρεί ότι η ελπίδα είναι διάχυτη. Για ένα καλύτερο και πιο ειλικρινές μέλλον. Η ανάγκη που κραυγάζει ότι αυτός ο κόσμος πρέπει να αλλάξει. Αυτό, δεν είναι ουτοπία. Είναι το δίκαιο. Και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα επιτευχθεί. Γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Γιατί αλλιώς η βροχή θα εκλείψει. Γιατί η βροχή δεν είναι κακός καιρός. Φαντάζεστε τη ζωή, δίχως τις κακοκαιρίες. Γιατί δεν είναι ουτοπία να θεωρείς πως κάποιες φορές οι λέξεις μπορούν να γίνουν ψιχάλες κι ακόμη και στο πιο άγονο έδαφος να φέρουν ζωή».

Η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας εύχεται οι «Ψιχάλες Ζωής» να είναι καλόπνοες και να βρουν τη θέση τους σε πολλές βιβλιοθήκες. 

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Λιαδάκης Ξενίδης γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος των τμημάτων Ιστορίας και Αρχαιολογίας καθώς και ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ συνεχίζει τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο με αντικείμενο την δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η ποιητική συλλογή με τίτλο Ψιχάλες ζωής το 2023 αποτελεί την πρώτη του συγγραφική έκδοση. Αποτελεί μέλος της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής, της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.

Από το Δ.Σ της Λ.Π.Φ