Μήνυμα του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί  μαθητές, αγαπητές μαθήτριες .

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί  και γονείς.

Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς στέλνει κι ένα σήμα ελπίδας και καινούργιας δημιουργικότητας. Η νέα γενιά επιστρέφει στα θρανία και στους γνώριμους ρυθμούς της διδασκαλίας, της μελέτης,  της εκπαίδευσης.

Η παιδεία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγαθά για τον πολίτη και οι μαθητές θα πρέπει να εκμεταλλευτούν με την παρότρυνση των γονιών τους και των δασκάλων τους,  κάθε ευκαιρία που τους παρέχεται για μάθηση.
Η Κυβέρνηση και φέτος παρά τις μεγάλες δυσκολίες και αλλαγές που έφερε στην ζωή και στην καθημερινότητα μας η πανδημία, ο πόλεμος και η διεθνής ενεργειακή και οικονομική κρίση, ενίσχυσε ακόμα περισσότερο το δημόσιο σχολείο με την πρόσληψη επιπλέον μόνιμων εκπαιδευτικών  και αναπληρωτών.  Με 25000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών  τα τελευταία 2 χρόνια μετά από 12 και πλέον έτη αδιοριστίας, με την πρόσληψη επιπλέον 32000 αναπληρωτών για την φετινή χρονιά,  με καινοτόμα προγράμματα και ένα νέο ολοήμερο σχολείο που θα εξυπηρετεί μαθητές και γονείς, με αντικείμενα και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης , με εξειδικευμένο προσωπικό δίπλα  στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, με διαδραστικούς πίνακες και σύγχρονα ψηφιακά μέσα , τα σχολεία μας είναι έτοιμα να υποδεχτούν και να προσφέρουν στους μαθητές μας όλα εκείνα τα εφόδια, που θα τους βοηθήσουν στον δρόμο της γνώσης και της αξιοποίησης των ιδιαίτερων χαρισμάτων που έχουν.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους, με υγεία, πρόοδο και επιτυχία στους στόχους σας. Ως βουλευτής , εκπαιδευτικός και γονέας γνωρίζω πολύ καλά κάθε πτυχή της μαθητικής ζωής και είμαι δίπλα σας σε αυτό το υπέροχο ταξίδι της μάθησης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ