Με αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι συνεχίστηκε το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι” του Δήμου Φλώρινας

Με την εκδήλωση με τίτλο: Μάνος Χατζιδάκις «Περίπατος στην Οδό Ονείρων του…», συνεχίστηκε χθες, Δευτέρα, το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» του Δήμου Φλώρινας.

Οι θεατές που βρέθηκαν στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας απόλαυσαν μια μοναδική βραδιά, σαν παλιό σινεμά, που πλημμύρισε μελωδίες μιας άλλης εποχής, σ’ ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν.

Προλόγισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής των εκδηλώσεων “Πρέσπες”, πρώην βουλευτής Φλώρινας και πρώην υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Λιάνης.

Η εκδήλωση περιλάμβανε προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι, όπου περιέχει τους σημαντικότερους σταθμούς της πολυδιάστατης καριέρας του, με φωτογραφίες, αφήγηση και σπάνια βίντεο ντοκουμέντα του ιδίου. Στο ενδιάμεσο, ακούγονταν ζωντανά στη σκηνή τραγούδια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Η επιμέλεια της εκδήλωσης και η δημιουργία του ντοκιμαντέρ ήταν του Ηλία Ιωαννίδη. Την αφήγηση έκανε  η Λένα Ελευθερίου. Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι ερμήνευσε η Χριστιάνα Τσουμίτα, ενώ την συνόδευαν μουσικά οι καθηγητές του Ωδείου Φλώρινας Νίκος Γεωργίου (κιθάρα) και Γιάννης Παυλίδης (πιάνο).