Με δράσεις διαπολιτισμικού χαρακτήρα συνεχίστηκε το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι” Δήμου Φλώρινας

Με δύο δράσεις διαπολιτισμικού χαρακτήρα, σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία REVMA, συνεχίστηκαν το Σάββατο 22 Ιουλίου οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» του Δήμου Φλώρινας.

Νωρίς το απόγευμα, στον Συνοικισμό Νεοφωτίστων, υλοποιήθηκε η πρώτη δράση με τίτλο “Το πέταγμα της Πεταλούδας” που είχε στόχο την προώθηση της αξίας της εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια της, παρουσιάστηκε το παραμύθι με τίτλο “Η Πεταλούδα Ειρήνη και η Μαγική Συνταγή” από την συγγραφέα Γεωργία Καλπαζίδου και στη συνέχεια υλοποιήθηκαν παιδαγωγικές δραστηριότητες από τα μέλη της ΑΜΚΕ REVMA.

Αμέσως μετά, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, προβλήθηκε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ με τίτλο «I tsai Romni – Το κορίτσι γυναίκα» της Ευαγγελίας Γούλα. Ένα εθνογραφικό ντοκιμαντέρ γυρισμένο στον καταυλισμό των Ρομά της Ν. Αλικαρνασσού, στο Ηράκλειο Κρήτης, που διαπραγματεύεται το θεσμό του γάμου στους Ρομά και εστιάζει στη θέση της γυναίκας, όπως η ίδια την αντιλαμβάνεται και όπως διαμορφώνεται κοινωνικά μέσα από το γάμο.

Πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ έγινε και η παρουσίαση των δράσεων του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Φλώρινας από τα στελέχη Ραχήλ Ρίζου και Άννα Ράπου, ενώ την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας και υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Μιχάλης Χάτζιος.