Με την Ακαδημία Οίνου του “Αριστοτέλη” συνεχίστηκαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας

Με εκδήλωση της Ακαδημίας Οίνου του Φ.Σ.Φ. “Ο Αριστοτέλης” με τον τίτλο “Οίνος και ποίηση” συνεχίστηκαν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 90 χρόνια από τη γέννηση του ζωγράφου Κώστα Λούστα.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε μουσικοθεατρικό δρώμενο από τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας με τίτλο «Ζωγραφίζοντας με λέξεις τη Λυγκηστίδα του Λούστα» σε επιμέλεια και διδασκαλία των εκπαιδευτικών Σούζης Πήτα και Μαρίας Πετσίβα.

Ακολούθησε γευστική δοκιμή οίνων από το Οινοποιείο In Vino Estate. Στην παρουσίαση ήταν η οινολόγος Άρτεμις Τουλάκη, ενώ τα συνοδευτικά εδέσματα ετοίμασε ο chef Γιώργος Τσελίδης.

Το τρίτο και τελευταίο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε απαγγελίες ποιημάτων από την ποιητική συλλογή του Κώστα Λούστα «Στα υψίπεδα των ανέμων να πέσεις νικητής». Απήγγειλαν οι Σωτήριος Βόσδου, Αλέξανδρος Βιδούρης, Όλγα Μούσιου – Μυλωνά, Αικατερίνη Κουλουκάτση, Νικήτας Κακκαβάς, Δότα Σαρβάνη, Ντίνα Καραμπατάκη, Γιώργος Περιβολάρης, Αθηνά Ζωγράφου, Βαλίνα Ρόζα, Βασιλική Μούζα. Στην παρουσίαση ήταν η φιλόλογος Θούλα Μούζα. Συνόδευε στο τσέλο η μουσικός Δέσποινα Μητούλα.