Με την 7η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών “Περικλής Τρύφων” του “Αριστοτέλη” συνεχίστηκε το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι” του Δήμου Φλώρινας

Με την 7η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών του Φ.Σ.Φ. “Ο Αριστοτέλης”, η οποία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Περικλή Τρύφων, συνεχίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι” του Δήμου Φλώρινας.

Ήταν μια εκδήλωση με έντονη συναισθηματική φόρτιση, αλλά και με πολύ χορό και κέφι, με τη συνοδεία της Μπάντας της Φλώρινας των Αδελφών Βαλκάνη.

Ο πρόεδρος του “Αριστοτέλη” κ. Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος καλωσόρισε όσους βρέθηκαν στο προαύλιο του συλλόγου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η φετινή γιορτή, που πραγματοποιείται μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, έχει τον ιδιαίτερο συμβολισμό της.

“Σήμερα θυμόμαστε και τιμούμε τον Περικλή Τρύφων, τον φίλο, χορευτή και αδερφό μας” ανέφερε η χοροδιδάσκαλος κα Ρίτσα Τρύφωνος, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκαν το παιδικό και εφηβικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου.

Ακολούθησε η προβολή video για τον Περικλή Τρύφων και εν συνεχεία ο αδερφός του, Βασίλης, παρέλαβε εκ μέρους της οικογενείας – που ήταν παρούσα – αναμνηστική πλακέτα και εμφανώς συγκινημένος τόνισε πως “ο Περικλής πάλευε στη ζωή του για τις αξίες και τα ιδανικά του “Αριστοτέλη”. Ο χορός ήταν η ζωή του. Ο “Αριστοτέλης” ήταν η ζωή του. Και σήμερα, ο “Αριστοτέλης” τον κρατά ζωντανό στη μνήμη μας”.

Για τον Περικλή Τρύφων μίλησαν ακόμη η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας κα Χριστίνα Γκόλνα και εκ μέρους του Αμύντας Σκοπιάς η κα Αθηνά Γκέλια Στρέζου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Σωτήρης Βόσδου, η Αντιδήμαρχος Φλώρινας κα Σοφία Φουδούλη, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Βασίλης Άμπας.