Μια μικρή πόλη που θέλει και μπορεί να γίνεται μεγάλη

Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια αναγκαστικής πολιτιστικής αδράνειας και καλλιτεχνικής απραξίας, λόγω της πανδημίας, ξεκίνησε και πάλι δυναμικά η ατμομηχανή των πολιτιστικών δρώμενων στην μικρή αλλά μεγάλη σε αγάπη για τον πολιτισμό και την τέχνη πόλη μας που βρίθει πλέον από πολλές ποιοτικές καλλιτεχνικές δράσεις.                                                          

Την αρχή έκανε η Θεατρική Ομάδα του Κέντρου Νεότητας «Άγιος Κήρυκος» που παρουσίασε το σημαντικό έργο του Λέοντος Τολστόι «Από τί ζει ο Άνθρωπος» σε μία άρτια παράσταση με την σκηνοθετική υπογραφή της έμπειρης Τασούλας Ζαφειροπούλου.                                                        

Ακολούθησε η ωραία παράσταση του Χοροθεάτρου της Βιβής Κοσκοσά με τα «πολύχρωμα λουλούδια» της σε μία πανδαισία ηχοχρωμάτων και δεξιοτεχνικού χορού.                         

Αλλά και το εξαιρετικό ρεσιτάλ Κλασσικής Μουσικής του Ωδείου μας με ανθολόγηση από τις πιο γνωστές και αγαπημένες άριες και lieder αριστοτεχνικά αποδομένες με τις αγγελικές φωνές και τις συγκλονιστικές ερμηνείες των σοπράνο και των τενόρων της τάξης μονωδίας της καταξιωμένης Βιολέτας Λούστα. Επίσης, τα ρεσιτάλ πιάνου και τραγουδιού των μαθητών και των καθηγητών του Ωδείου.                                                                

Στην συνέχεια την σκυτάλη πήραν η χορευτική εκδήλωση και η χορωδιακή βραδιά αφιερωμένη στον Σταύρο Κουγιουμτζή των αντίστοιχων τμημάτων του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ».                                    

Η θεατρική δραστηριότητα συνεχίστηκε με την πολύ επιτυχημένη θεατρική μεταφορά της κλασσικής κωμωδίας του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται Ψεύτης» από την Θεατρική Ομάδα των Δασκάλων, σε σκηνοθεσία της Νατάσας Καπάτου.                                                                            

Και έπεται πλούσια συνέχεια για τις επόμενες δύο εβδομάδες.                                    Την τρέχουσα εβδομάδα με τα Μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ με θέμα τον Γάμο και τις ποικίλες συνέπειες του και γενικό τίτλο «Οι Βλαβερές Συνέπειες του Γάμου» που θα παρουσιαστεί από την Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Συνταξιούχων Καθηγητών και Φίλων σε πρώτη εμφάνιση και σκηνοθεσία της υποφαινόμενης.                                                                           

Και θα κλείσει όμορφα ο γεμάτος αυτός κύκλος των αξιόλογων πολιτιστικών δραστηριοτήτων της πρώτης καλοκαιρινής περιόδου το διήμερο προ των εκλογών με την παρουσίαση του εμβληματικού έργου του Μεγάλου                              Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ο Έμπορος της Βενετίας» καθώς και ενός ξεχωριστού μονόπρακτου του Τσέχωφ με έντονη αναφορά στον Σαίξπηρ, το «Κύκνειο Άσμα», από την Λέσχη Λογοτεχνίας και Θεάτρου του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» στην πρώτη της εμφάνιση, επίσης σε σκηνοθεσία της υποφαινόμενης.                                                                                          

Χαράς Ευαγγέλια, λοιπόν, για το θεατρόφιλο και φιλοθεάμον κοινό της πόλης μας που έχει την ευκαιρία να απολαύσει πλούσιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και ποιοτικές πολιτιστικές δραστηριότητες. Και μετά από ένα ήρεμο και ευχάριστο, ας ευχηθούμε, μεσοκαλόκαιρο, έπεται συναρπαστική συνέχεια στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.                        

Ραντεβού, λοιπόν, τέλος Αυγούστου με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας, με τα Πρέσπεια και τέλος Σεπτεμβρίου, ή αρχή με μέσα Οκτωβρίου, με το αφιερωμένο στην Επέτειο των Εκατό Χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης, εμβληματικό έργο «Σμύρνη Μου Αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση που περιμένομε με ανυπομονησία να απολαύσομε από την Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Μικρασιατών – Κιουταχειωτών.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΡΩΜΠΑΠΑ