Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 στη Φλώρινα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας σε συνεργασία με το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και το Ινστιτούτο Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΙΠΑΠΚ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022, με θέμα «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά – Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές» και στόχο να δοθεί έμφαση στον ενεργό ρόλο των κοινοτήτων σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομίας, με μέσα που θαεξασφαλίσουν ένα πιο βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου,  στο αρχαιολογικό μουσείο Φλώρινας, τα εγκαίνια περιοδικής έκθεσης με τρία εικαστικά projects του ΤΕΕΤ, καθώς και η παρουσίαση του Ινστιτούτου Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Τα εγκαίνια έγιναν από την προϊσταμένη της ΕΦ.Α. Φλώρινας  Χριστίνα Ζιώτα, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου και ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας Παναγιώτης Νώτας.

Για το Ινστιτούτο μίλησε ο Διευθυντής του Παναγιώτης Κυράτσης, Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής.