Οι Ενεργοί Νέοι στο European Youth Event 2021 στο Στρασβούργο

Το European Youth Event (EYE) κάθε χρόνο συγκεντρώνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, χιλιάδες νέους και νέες από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και χώρες μη μέλη, για να διαμορφώσει και να μοιραστεί τις ιδέες του για το μέλλον της Ευρώπης. Στη φετινή εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Στρασβούργο, στις 8 & 9 Οκτωβρίου 2021, ξεχώρισε η διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης που συγκεντρώνει τις ιδέες και το όραμα των πολιτών για μια δημοκρατική και δυνατή Ευρώπη. Νέοι και νέες από όλη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση του αύριο. Η πολυγλωσσία, το κράτος δικαίου, το περιβάλλον και η δράση για μια ομοσπονδιακή Ευρώπη ήταν μεταξύ των κύριων ιδεών των 10.000 νέων συμμετεχόντων, με 2.000 ιδέες και 160 δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας ύστερα από επίσημη πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για συμμετοχή στο EYE 2021, συμμετείχε με 16 μελή αποστολή που αποτελούνταν με νέους και νέες από όλη τη Δυτική Μακεδονία. Κατόπιν της πρόσκλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ομάδα μελών του ΟΕΝΕΦ από όλη τη Δυτική Μακεδονία ταξίδεψε στο Στρασβούργο της Γαλλίας και συμμετείχε ενεργά στη πλέον μαζική διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέσα από τη δημιουργία ενός διαδραστικού παιχνιδιού και μιας προηγμένης διαδικτυακής εφαρμογής.

Το διαδραστικό παιχνίδι στο #ActionBound που δημιουργήθηκε, έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχουν πάνω από 170 νέες και νέοι από όλη την Ευρώπη και να εξερευνήσουν το  Στρασβούργο και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς μέσω ενός Hunting Treasure, εκθέτοντας τις απόψεις και τις ιδέες τους, σχετικά με το όραμα που έχουν για μια δημοκρατική και  Ενωμένη Ευρώπη. Για περισσότερες από 10 ώρες, τα μέλη της ομάδας του ΟΕΝΕΦ βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του Youth Village, στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αλληλεπίδρασαν με εκατοντάδες νέους και νέες ενημερώνοντας και γνωρίζοντας ανθρώπους με κοινά οράματα και ελπίδα για μια σύγχρονη, δημοκρατική Ευρώπη. Επίσης, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων δημοσιότητας και επικοινωνίας ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, κ. Κώστας Φιλιππίδης και ο Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου, έκαναν δηλώσεις – αποτίμηση της συμμετοχής του ΟΕΝΕΦ στον δημοσιογράφο και ανταποκριτή της ΕΡΤ στο Στρασβούργο, κ. Κώστα Δαβάνη.

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας είναι σταθερά προσηλωμένος στην ενίσχυση του ρόλου της νεολαίας, ειδικά για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η αξιοποίηση του πλούσιου νεανικού ανθρώπινου δυναμικού και η εξωστρέφεια στην περιοχή Δυτικής Μακεδονίας είναι οι θεμελιώδεις αρχές της στρατηγικής του φορέα μας. Συνεχίζουμε δυναμικά σε πολλές δράσεις που θα δώσουν ευκαιρίες για να σταματήσει η φυγή των νέων από τη Δυτική Μακεδονία.

Ακολούθως, παρατίθεται απόσπασμα από τις δηλώσεις του Προέδρου Ενεργών Νέων Φλώρινας, Κώστα Φιλιππίδη και του Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνου Στεργίου, στον δημοσιογράφο και ανταποκριτή της ΕΡΤ στο Στρασβούργο, κ. Κώστα Δαβάνη, ΕΔΩ.

Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας – Οι Νέοι Μπροστά