Ολοκλήρωση των συναντήσεων της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας

Η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας ολοκλήρωσε τις συναντήσεις της για την περίοδο 2022-2023.

Στην πέμπτη χρονιά λειτουργίας έγινε απόπειρα ώστε τα μέλη της ομάδας να πειραματιστούν σε όσο το δυνατόν περισσότερα είδη γραφής, να επικοινωνήσουν, να μοιραστούν τα έργα τους και να κόψουν δρόμο στο ταξίδι της γραφής.

Για τον σκοπό αυτόν, τη φετινή χρονιά, οργανώθηκαν ηλεκτρονικές συναντήσεις με τους συγγραφείς Μάνο Κοντολέων και Στέφανο Αλεξιάδη και τον μουσικό και συγγραφέα Δημήτρη Νάσκο.

Στόχος της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας είναι η συστέγαση ανθρώπων που αγαπούν τη γραφή στην πόλη της Φλώρινας, έστω και με ηλεκτρονικά μέσα. Κατά την πενταετή λειτουργία της, η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής απέκτησε δεκάδες μέλη και υποστηρικτές από διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Μέλη της εξέδωσαν δικά τους έργα, συμμετείχαν σε συλλογικά και απέσπασαν διακρίσεις, βραβεία και επαίνους.

Το 2020 η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής εξέδωσε τη συλλογή ποίησης και πεζογραφίας με τίτλο «Φλωρινανθοί» (εκδ. ΔΚΒΦ «Βασιλικής Πιτόσκα»). Κατά το παρελθόν έχει λάβει συμμετοχή σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, επιστημονικά συνέδρια και φεστιβάλ.

Ο ιδρυτής κι επιστημονικός υπεύθυνος της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας Στέλιος Λιθοξοΐδης ευχαριστεί θερμά κάθε μέλος της ομάδας καθώς βοήθησε την ομάδα να πάει ένα βήμα μπροστά. Εύχεται σε όλα τα μέλη καλό καλοκαίρι και πολλές, πολλές δημιουργίες.