Ολοκληρώθηκε το συμπόσιο γλυπτικής με θέμα: «Πολιτιστικές παρεμβάσεις της Σχολής Καλών Τεχνών στην πόλη της Φλώρινας»

Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα, στο Νέο Πάρκο, το συμπόσιο γλυπτικής με θέμα: «Πολιτιστικές παρεμβάσεις της Σχολής Καλών Τεχνών στην πόλη της Φλώρινας», στο οποίο συμμετείχαν οι γλύπτες Βασίλης Βασίλη, Παναγιώτης Λάμπρου, Οδυσσέας Τοσουνίδης και Δημήτρης Σκαλκώτος.

Ήταν ένα ιδιαίτερης σημασίας πολιτιστικό γεγονός, καθότι συνέδεε τον τομέα των εικαστικών τεχνών με την τοπική κοινωνία και έδωσε την δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης της Φλώρινας να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες και να παρακολουθήσουν από κοντά την δημιουργία ενός έργου τέχνης από το αρχικό ακατέργαστο υλικό και τα στάδια επεξεργασίας του έως και την ολοκληρωμένη μορφή του.

Στη σημασία του συμποσίου αναφέρθηκε ο κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννης Καστρίτσης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Ιορδανίδης.

Το έργο υλοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ), μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ 2014-2020».