Ο Δήμαρχος Αμυνταίου στην εκδήλωση βράβευσης μαθητών και σχολικών μονάδων του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοζωίας «Συμβιώνοντας με τα ζώα»

Στην εκδήλωση βράβευσης μαθητών και σχολικών μονάδων του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοζωίας «Συμβιώνοντας με τα ζώα», παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους του Δήμου μας. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 στο κατάμεστο από γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς αλλά και πολίτες, Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.

Ο Διαγωνισμός ανήκει σε μια σειρά από δράσεις ευαισθητοποίησης για την προστασία και τον σεβασμό των ζώων, οι οποίες απευθύνονται σε μαθητές/τριες των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας. Σκοπός των δράσεων ήταν να βελτιώσει τα πρότυπα της καλής συμβίωσης των ανθρώπων με τα ζώα και να προαγάγει τη Φιλοζωία και την καλή συμπεριφορά απέναντι στα ζώα.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, εξήρε την προσπάθεια και το αποτέλεσμα των μαθητών και δήλωσε: «Στηρίζουμε και επιβραβεύουμε τέτοιες δράσεις που αφορούν στην προώθηση της φιλοζωίας και κατ’ επέκταση στον σεβασμό απέναντι σε όλα τα έμψυχα όντα. Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς με τη βοήθεια των οποίων, τα παιδιά καλλιεργούν την ενσυναίσθηση, στοιχείο απαραίτητο για μελλοντικούς υπεύθυνους και συναισθανόμενους πολίτες.»

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αμυνταίου