Ο εορτασμός της 111ης επετείου των Ελευθερίων της Πρέσπας

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιόρτασε η Πρέσπα, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, την 111η επέτειο της απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό.

Το πρωί τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην κοινότητα Λαιμού χοροστατούντος του Αρχιερατικού Επίτροπου Πρεσπών  Αρχιμ. Ιωαννίκειου Αθανασιάδη και αμέσως μετά Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των για την πατρίδα πεσόντων στο Ηρώο της κοινότητας Λαιμού.

Παρόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πρεσπών Γεώργιος Στεργίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρεσπών Φώτης Νόνας,  μέλη του δημοτικού συμβουλίου και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λαιμού Ευάγγελος Παπαναούμ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Σωτήριος Βόσδου Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας , Αλέξανδρος Βιδούρης  Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Μοναστήρι, Σπυρίδων Διογκάρης Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχος, Στέφανος Δοξάκης  Δ/κτης του 1ου Σ.Π Φλώρινας, Ιωάννης Μιαούλης Δ/κτης της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Φλώρινας και κάτοικοι της περιοχής των Πρεσπών οι οποίοι χειροκρότησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες που παρέλασαν.