Παρουσιάστηκαν τα διετή αποτελέσματα του προγράμματος «New Prespas Festival» από το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού Πρεσπών

Παρουσιάστηκαν τα διετή αποτελέσματα του προγράμματος «New Prespas Festival» από το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού Πρεσπών

 

Επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε η διετής λειτουργία του διακρατικού προγράμματος «New Prespas Festival»που είναι ενταγμένο στο INTERREG, από την πρόεδρο του οργανισμού Πρεσπών Χρύσα Μάντση την Κυριακή 13.11.2016, κατά τη συζήτηση για το πρόγραμμα αυτό.

Η κ. Μάντση ανέφερε ότι έγινε πρόταση για συνέχιση του προγράμματος και κατά το 2017 χωρίς να είναι επικεφαλής εταίρος ο Οργανισμός Πρεσπών. Επεσήμανε δε ότι στόχος της νέας φάσης του προγράμματος είναι και η

ανάδειξη των τοπικών προϊόντων πέρα από την εξαγωγή του πολιτισμού που είναι ο βασικός στόχος των εκδηλώσεων.

Τόνισε πως στην τελευταία διετία η επισκεψιμότητα στην περιοχή μα ξεπέρασε τοις 20.000 αφού αυτή συνεχίστηκε και τον υπόλοιπο χρόνο και όχι μόνο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Η ΔΗΛΩΣΗ

Παρουσιάσαμε σήμερα τα αποτελέσματα του προγράμματος«New Prespas Festival» . είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, κι αυτό φάνηκε και από την αποδοχή και  συμμετοχή του κόσμου, από την επισκεψιμότητα που είχαμε στις εκδηλώσεις αλλά και μετά το πέρας των εκδηλώσεων επισκέπτες συνέχισαν να έρχονται  στην πόλη μας.

Οι  φετινές εκδηλώσεις ήταν συνέχεια του περσινού προγράμματος στο πλαίσιο του INTERREG. Είναι ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την ΕΕ, που εμάς ως οργανισμό Πρεσπών μας εξυπηρετεί πάρα πολύ.

Ο οργανισμός Πρεσπών πρότεινε να συνεχιστεί και το 2017 το πρόγραμμα αυτό χωρίς να είναι επικεφαλής εταίρος και είναι μια συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και FYROM και η πρόταση έγινε δεκτή. Οπότε και για του χρόνου δεν θα έχουμε πρόβλημα.

Αυτό που ιδιαίτερα μας ικανοποιεί είναι ότι σ’ αυτή την πρόταση στοχεύουμε περισσότερο στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων αφενός και την εξαγωγή του πολιτισμού μας, γιατί αν δεν εξάγουμε τον πολιτισμό που τον έχεις και τον ανακυκλώνεις στο χώρο σου δεν νομίζω ότι βοηθάς στο να περάσει προς τα έξω. Εμείς θέλουμε να εξάγουμε τον πολιτισμό μας. Κι έχουμε ένα βαθύ πολιτισμό.

Όταν γίνονται εκδηλώσεις τέτοιου βεληνεκούς στηρίζεται η τοπική οικονομία. Εκτιμούμε ότι τόσο τις περσινές όσο και τις φετινές εκδηλώσεις των Πρεσπών τις παρακολούθησαν πάνω από 20.000 άνθρωποι. Αυτοί που επισκέφθηκαν τις εκδηλώσεις των πρεσπών συνέχισαν και τον υπόλοιπο χρόνο να επισκέπτονται την περιοχή μας.

Κινητήρια δύναμη των εκδηλώσεων εξακολουθεί να είναι ο πρώην βουλευτής και υπουργός ο Γιώργος Λιάνης και φυσικά όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Πρεσπών.