«Πεδία Αναζητήσεων» Ομαδική Εικαστική Έκθεση

Εικαστικοί: Χατζηλάμπου Μαρία
Καλαμάρας Φίλιππος
Παπατζέλου Μαρία
Πίτσιου Στέλλα
21 έως 30 Οκτωβρίου
Πινακοθήκη Φλωρινιωτών ζωγράφων ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης»
Θα φιλοξενηθούν καλλιτέχνες της γκαλερί MC ART SPACE, στον χώρο της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών ζωγράφων του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» από 21 έως 30 Οκτωβρίου 2022. Στην ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα «Πεδία Αναζητήσεων» συμμετέχουν 4 σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί, η Χατζηλάμπου Μαρία , ο Καλαμάρας Φίλιππος , η Παπατζέλου Μαρία και η Πίτσιου Στέλλα. Την οργάνωση και την επικοινωνία της έκθεσης έχει ο ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» σε συνεργασία με την γκαλερί MC ART SPACE. Η MC ART SPACE εκπροσωπείται από την εικαστικό Μαρία Χατζηλάμπου. Προωθεί έργα Ελλήνων καλλιτεχνών στο πλαίσιο της προσπάθεια ανάδειξης και εκσυγχρονισμού της ελληνικής τέχνης, στοχεύοντας να συμβάλει στη διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας.
Μέσα σε έναν ενιαίο, αδιάλειπτο χώρο, όπου ζητούμενο είναι η μορφική αυτονομία της εικαστικής αποτύπωσης των τεσσάρων καλλιτεχνών, αναστοχάζονται, συγκλίνουν και αλληλεπιδρούν μέσα από διαφορετικές αισθητηριακές οδούς, θεσπίζοντας ανοιχτό διάλογο ανάμεσα σε δημιουργό, θεατή, σημαίνον και σημαινόμενο. Ζητούμενο τα «Πεδία Αναζητήσεων», με την ανάμειξη των αισθήσεων, τη συναισθησία και τον πειραματισμό των καλλιτεχνών.
Με άξονα λοιπόν το καλλιτεχνικό αντικείμενο, 4 καλλιτέχνες οροθετούν έναν εικαστικό χώρο, όπου η ζωγραφική και η γλυπτική, επιστρατεύονται για να αφηγηθουν -άλλοτε παραστατικά, άλλοτε υπαινικτικά-, να απελευθερώσουν επιθυμίες, να αρθρώσουν νοήματα, να καταδυθούν σε πτυχές της ανθρώπινης ψυχής.
«Πεδία Αναζητήσεων»
Χατζηλάμπου Μαρία – Καλαμάρας Φίλιππος
Παπατζέλου Μαρία – Πίτσιου Στέλλα
ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» Πινακοθήκη Φλωρινιωτών ζωγράφων
Εγκαίνια: Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ώρα 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 21 – 30 Οκτωβρίου 2022