Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Φλώρινας: Εκπαιδευτική δράση – παρέμβαση «Το λουλούδι της ισότητας»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023” το Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας διοργανώνει μία δράση για τα παιδιά της προσχολικής και της πρώτης σχολικής ηλικίας, προσπαθώντας να καλλιεργήσει με ευχάριστο τρόπο τα θέματα ισότητας και φύλου στις συζητήσεις παιδιών και γονέων, καθώς επίσης να καταστήσει προσιτά, σαφή και κατανοητά τα ζητήματα έμφυλης ανισότητας, που εντοπίζονται στην καθημερινή ζωή, τόσο στην κοινωνία όσο και μέσα στην ίδια την οικογένεια.

Στο πρώτο μέρος της δράσης, οι σύμβουλοι του Κέντρου θα πραγματοποιήσουν ανάγνωση του εικονογραφημένου παραμυθιού «Το λουλούδι της ισότητας» (κείμενο: Ευδοκία Πρασίνου – εικονογράφηση: Αγγελική Οικονόμου), μία έκδοση του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ). Οι ηρωίδες του βιβλίου, η Ελένη και η Δανάη, φίλες και συμμαθήτριες αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της μετάδοσης του μηνύματος της ισότητας των φύλων. Η συγκεκριμένη ιστορία, προσαρμοσμένη σε αναγνώστες και αναγνώστριες της προσχολικής και της πρώτης σχολικής ηλικίας, έχει ως αντικείμενο τη Σύμβαση του ΟΗΕ για την Εξάλειψη όλων των Μορφών Διακρίσεως κατά των Γυναικών, με τρόπο απλό έτσι ώστε να γίνει κατανοητό στα παιδιά.

Κατά το δεύτερο μέρος της δράσης τα παιδιά καλούνται να εμπνευστούν από τις ιστορίες που διαβάστηκαν προηγουμένως και με τη βοήθεια της εικαστικού Χριστίνας Παπαγρηγορίου – STUDIO 83 μέσω της ζωγραφικής και της χειροτεχνίας, να δημιουργήσουν ζωγραφιές και κολλάζ, μεταδίδοντας με το δικό τους τρόπο το μήνυμα της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των κοριτσιών και των αγοριών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουλίου στις 19.00 στην πλατεία Γεωργίου Μόδη και είναι ελεύθερη για το κοινό.