Συγχαρητήριο του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας

Ο Διευθυντής και οι Καθηγητές του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας συγχαίρουμε από καρδιάς τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας -και όλων των Σχολείων της περιοχής- που εισήχθησαν στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπ/σης. Καθώς εδώ και χρόνια παρακολουθούμε από κοντά τον αγώνα τους και συμμετέχουμε στην προσπάθειά τους, μοιραζόμαστε πλέον την ικανοποίηση που νιώθουν για τη δικαίωση των πολλών κόπων τους, και ευχόμαστε τα καλύτερα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουν με την ίδια προσήλωση την ανάβαση προς τις κορυφές της γνώσης και θα ριχτούν στον αγώνα για την οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τη Φλώρινα, για την Ελλάδα μας και τον κόσμο ολόκληρο. Γιατί -το ξέρουμε καλά- καμιά “ικανότητα” και καμιά “επιτυχία” δεν δικαιώνεται παρά μόνο όταν, όπως απαιτεί ο πολιτισμός και η παράδοσή μας, την αντιλαμβανόμαστε ως “χάρισμα”, που οφείλουμε να το αντιπροσφέρουμε ευχαριστιακά και να το μοιραστούμε με τους άλλους, εργαζόμενοι όχι για την ατομική μας μόνο “καριέρα” αλλά για τη συλλογική προκοπή.

Αυτό είναι το απόλυτο κριτήριο της πραγματικής επιτυχίας, και αυτή είναι η θερμότερη ευχή μας ΣΕ ΟΛΟΥΣ -και σε αυτούς που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποια Σχολή, και σε αυτούς που δεν τα κατάφεραν: όπου κι αν βρεθούν στον κοινωνικό στίβο, να γίνουν χρήσιμοι, ωραίοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.