Συμμετοχή του κέντρου νεότητας “Άγιος Κήρυκος” στην εκδήλωση «ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!» στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο

«Μνήμη Πατρίδας και Ευσέβειας!

Αρχοντιάς και Προκοπής!

Δύναμης και Ελπίδας νέου Ξεκινήματος!» (Η. Λιαμής).

Αυτά τα ιδανικά αποτελούν τις ρίζες της Φυλής μας, οι οποίες μεταφέρθηκαν στα παιδιά μας κατά την Μεγαλειώδη, Ιστορική και Επετειακή Εκδήλωση με Τίτλο: «ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!», την οποία διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης εκατό ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, το Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2022.

Αξιόλογα Μουσικά Σύνολα, όπως η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής της Εκκλησίας της Ελλάδος, ξεχωριστοί σολίστ Δημήτρης Μπάσης, Αρετή Κετιμέ, Σοφία Μάνου και Κωνσταντίνος Βελιώτης με αφηγητή τον Θανάση Βισκαδουράκη συνέπραξαν με 1922 συμμετέχοντες από 55 Χορωδίες και Χορευτικά των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μπροστά στους 15.000 ανθρώπους οι οποίοι τους παρακολουθούσαν ζωντανά και σε ακόμη περισσότερους μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Μία εκδήλωση, η οποία όπως τόνισε ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος: «έχει ως πρωταγωνιστές τους νέους, τα παιδιά μας, που θα παραλάβουν τη σκυτάλη του μεγαλείου της πατρίδας μας και θα το μεταφέρουν στις επόμενες γενιές. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα και είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι άξιοι συνεχιστές των προγόνων τους».

Σ΄ αυτήν την Εκδήλωση είχε την μεγάλη Τιμή και Χαρά να συμμετέχει, με τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Θεοκλήτου, και το Κέντρο Νεότητας “ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ” της Μητρόπολής μας, με τα 15 Μέλη της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ (συμμετείχαν παιδιά από 4 – 13 ετών) και τα 18 του νεοϊδρυθέντος ΕΦΗΒΙΚΟΥ – ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ. Και οι δύο  αποστολές στάθηκαν επάξια στο επίπεδο της Συναυλίας με Απόδοση Ποιοτικού Φωνητικού και Χορευτικού Επιπέδου, Συνεργασία και Πειθαρχία υπό την καθοδήγηση της Μαέστρου κ. Φωτεινής Γκιουλέκα και της Χοροδιδασκάλου κ. Ελευθερίας Τρύφωνος, αντίστοιχα. Άξιο προσοχής, το γεγονός ότι η χορωδία μας με την μικρότερη ηλικιακά συμμετοχή από όλες τις χορωδίες, παρουσιαζόταν για δεύτερη φορά σε ανάλογη εκδήλωση και το νεοσύστατο χορευτικό μας από τις πρώτες εμφανίσεις του – η δεύτερη κατά σειρά – πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Μέλη και Συνοδοί επέστρεψαν ωφελημένοι και  ενθουσιασμένοι καθώς έζησαν ένα Μοναδικό Γεγονός το οποίο θα τους Συντροφεύει σε όλη τους την ζωή και Αξιόλογα και Θετικά Σχόλια από μεγάλους Μουσικούς και Χορευτές.

Οι συναντήσεις – πρόβες συνεχίζονται για:

  1. την Παιδική Χορωδία κάθε Κυριακή από τις 12μ έως τις 1:30μμ στην αίθουσα της Μητρόπολης απέναντι από το Μητροπολιτικό Μέγαρο (Μητρ. Ιωαννικίου & Μητροπόλεως γωνία). Οι ακροάσεις νέων μελών της χορωδίας έχουν ήδη ξεκινήσει και συνεχίζονται.
  2. το Εφηβικό – Νεανικό Παραδοσιακό Χορευτικό κάθε Σάββατο στις 7μμ στο Κέντρο Νεότητας «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» (Ηπείρου 50, Πλ. Ηρώων, Φλώρινα).
  • το Χορευτικό Παιδιών Δημοτικού – Γυμνασίου και Γονείς κάθε Παρασκευή στις 6μμ στο Κέντρο Νεότητας.

«Τα παιδιά στην κερκίδα, είναι η μόνη σου ελπίδα, Πατρίδα»! 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ