Συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας στην εκδήλωση για τη Γαστρονομία στη Δυτική Μακεδονία

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 η δράση του γαστρονομικού πλούτου της Δυτικής Μακεδονίας που διοργάνωσε το λογοτεχνικό περιοδικό & φορέας Πολιτισμού “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ” στο Φουαγιέ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, η οποία εντάσσεται στη δράση ” Ο Πολιτισμός της Δυτικής Μακεδονίας ως φορέας βιώσιμης ανάπτυξης” η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας προσκλήθηκε να εκπροσωπήσει τη Φλώρινα, παρουσιάζοντας τη Γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής. Εντυπωσίασε με την ποικιλία των τοπικών εδεσμάτων, την όμορφη σκηνοθετική τους παρουσίαση και τη μαγειρική δεινότητα των μελών του ΔΣ του Λυκείου μας. Δράττοντας την ευκαιρία από αυτή την συμμετοχή, προβλήθηκε το λογότυπο του Δήμου Φλώρινας « Φ», το οποίο σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης συμβόλιζε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και τα στοιχεία της Φλώρινας κάποια από τα οποία είναι το Φαγητό, τα Φασόλια κλπ.

Τέτοιας ποιότητας και υψηλών προδιαγραφών εκδηλώσεις, προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο την τοπική ταυτότητα και την παραδοσιακή υγιεινή διατροφή.

Συγχαρητήρια αξίζουν την κα Ματίνα Τσικριτζή-Μόμτσιου για την αναλυτική και εμπεριστατωμένη εισήγηση με θέμα ” Η Εθιμική Γαστρονομία ως μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου ”

Θερμά συγχαρητήρια οφείλονται στην υπεύθυνη της δράσης κα Δήμητρα Καραγιάννη για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης και την φιλοξενία των συμμετεχόντων.

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                          Η Γεν Γραμματέας

Χριστίνα Δ. Γκόλνα             Ζαφειριώ Μελισίδου