Το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου, Κορυτσάς και πάσης Αλβανίας κκ Αναστάσιο

Το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας, είχε τη χαρά και την τιμή να επισκεφτεί τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου, Κορυτσάς και πάσης Αλβανίας κκ Αναστάσιο, στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2021, να λάβει την ευλογία του, να του προσφέρει αναμνηστικά δώρα από τη Φλώρινα και ειδική πλακέτα, Τιμής Ένεκεν για την προσφορά του στον Ελληνισμό και στην Ορθοδοξία.
Την επίσκεψη αυτή συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κος Μιχάλης Χάτζιος, ο οποίος πρόσφερε στον Μακαριώτατο αναμνηστικό δώρο, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ο Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Φλώρινας κος Κωνσταντίνος Ρόζας και φίλοι του Συλλόγου.
Σε έντονο, συγκινησιακά, φορτισμένο κλίμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κκ Αναστάσιος υποδέχτηκε και καλωσόρισε, στην Αίθουσα του θρόνου, τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων, τα οποία είχαν τη μοναδική ευκαιρία να λάβουν την ευλογία του και να ακούσουν τον λόγο του. Πρόσφερε δε, μία σειρά από βιβλία με το τεράστιο πνευματικό του έργο, για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του Συλλόγου.
Η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας κα Χριστίνα Γκόλνα, απευθυνόμενη στον Μακαριώτατο κκ Αναστάσιο αναφέρθηκε στο έργο του και στην παρουσία του, που χωρίς εγωκεντρισμό και διακρίσεις πρόσφερε την άπειρη αγάπη και κατανόησή του, για περισσότερο από τριάντα χρόνια – σε δύσκολη, κοινωνικά και πολιτικά, εποχή – , αποτελώντας για όλους τους ανθρώπους, φωτεινό παράδειγμα ταπεινότητας και απλότητας ψυχής. “ Μακάρι ο Κύριος να ενισχύει το Αρχιεπισκοπικό σας έργο και να σας διατηρεί υγιή και μακροημερεύοντα” , ευχήθηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου.
Η επίσκεψη στη γειτονική χώρα περιελάμβανε επίσης επίσκεψη στην Μοσχόπολη και ξενάγηση στον σημαντικό ναό του Αγίου Νικολάου, ο οποίος αποτελεί έναν από τους λαμπρότερους ναούς της ιστορικής κοινότητας επίσης στάση στην Κορυτσά και κατά την επιστροφή, επίσκεψη στο φυσικό πάρκο natura του Πόγραδετς.

Από το ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας