Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα ! Όλοι στην συγκέντρωση την Τετάρτη 17 Νοέμβρη στις 18.30 στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα! Αντλούμε γνώση, έμπνευση και δύναμη από τον μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου 48 χρόνια πριν…

Η καταστολή και ο αυταρχισμός που επιστράτευσε η κυβέρνηση πέρσι ενάντια στον εορτασμό του Πολυτεχνείου αποδεικνύουν πόσο τους τρομάζει η δύναμη του λαού, το σύγχρονο αντιϊμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου! Για αυτό φέτος στις 17 Νοέμβρη αυτό το μήνυμα θα είναι ακόμα πιο δυνατό!

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει…

…ο αγώνας του λαού και της νεολαίας ‘’φώτισε’’ και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντί του. Όποια και εάν είναι τα σχέδια των κυβερνήσεων κάθε φορά, όσο «δεδομένοι» να μοιάζουν οι νόμοι και συμφωνίες τους, όσο σκληρή και αν φαίνεται η καταστολή, όσο ισχυρές και να φαίνονται οι συμμαχίες τους η δύναμη του λαού είναι αυτή μπορεί να τα κάνει κουρελόχαρτο!

…η υπεράσπιση της ζωής, της υγείας, της μόρφωσης είναι υπόθεση του ίδιου του λαού και της νεολαίας, των εργατικών σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαζικών φορέων. Ενωμένοι είμαστε δυνατοί! Οι φοιτητές του ’73 είχαν τη στήριξη του εργαζόμενου λαού που είχε κατακλύσει τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, των χιλιάδων κρατούμενων αγωνιστών στις φυλακές, την αλληλεγγύη των αγροτών της υπαίθρου.  Οι ηρωικοί και νικηφόροι απεργιακοί αγώνες των εργαζομένων στην e-food και την Cosco αποδεικνύουν ότι οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα!

…η ειρήνη και η φιλία των λαών ήταν και είναι οι αξίες του λαϊκού κινήματος. Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου ‘’Έξω το ΝΑΤΟ- Έξω οι ΗΠΑ’’  παραμένει ανεξίτηλο στον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή που γεννούν πολέμους, φτώχεια, ξεριζωμό στους λαούς όλου του κόσμου. Κανένας εφησυχασμός! Η αποστολή πυραύλων και στρατιωτικού προσωπικού στην Ασία και την Αφρική, οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, η 5ετής ανανέωση της ελληνο-αμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις, η πρόσφατη υπογραφή της ελληνο-γαλλικής συμφωνίας, οι νέες υπέρογκες εξοπλιστικές παραγγελίες, είναι επιθετικές ενέργειες, βάζουν στο στόχαστρο άλλους λαούς, εμπλέκουν τον λαό της χώρας μας σε μεγάλους κινδύνους και έχουν μοναδικούς κερδισμένους τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που διεκδικούν μερίδιο από τη λεία των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Ο λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την συμμετοχή της Ελλάδας σε πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!

Τιμάμε το Πολυτεχνείο στο δρόμο του αγώνα!

Δε δεχόμαστε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, στην εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας:

  • να δουλεύουμε χωρίς ωράριο, με εξαντλητικές βάρδιες, επτά ημέρες την εβδομάδα χωρίς ξεκούραση, χωρίς ΣΣΕ, με μισθούς των 400-500€, με απλήρωτες υπερωρίες
  • το εισόδημα μας να εξαντλείται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, αφού τα ενοίκια, η θέρμανση, τα τιμολόγια του νερού, του ηλεκτρικού, του τηλεφώνου, του internet, τα εισιτήρια των συγκοινωνιών και όλα τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης είναι πανάκριβα, την ίδια στιγμή που οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες βουλιάζουν στα χρέη
  • να μετράμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες διασωληνωμένους από τον κορονοϊό, ενώ ο λαός μας παραμένει απροστάτευτος από την πανδημία με το δημόσιο σύστημα υγείας να είναι σμπαραλιασμένο με ευθύνη του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων
  • τα παιδιά μας να είναι καταδικασμένα στην αμορφωσιά σε ένα σχολείο που μετατρέπεται και αυτό σε δυσβάσταχτο κόστος, με τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, ενώ ταυτόχρονα να μετατρέπεται σε χώρο διασποράς του ιού με 27-28 μαθητές ανά τάξη, με νέες συγχωνεύσεις τμημάτων και έλλειψη προσωπικού καθαριότητας
  • οι φοιτητές να συγχρωτίζονται κατά εκατοντάδες μέσα σε μικρές αίθουσες, να διαβιούν σε φοιτητικές εστίες-τρώγλες, οι οποίες καλύπτουν μόλις έναν ελάχιστο αριθμό φοιτητών

Η τρομοκρατία και η καταστολή δε θα περάσει!

Δυναμώνοντας την οργάνωσή μας στα σωματεία και τους συλλόγους μας και διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας δίνουμε απάντηση στην ένταση της τρομοκρατίας και καταστολής. Η καταστολή πηγαίνει πάντα χέρι-χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική! Οι απεργίες που βγαίνουν παράνομες, η καταστολή με ΜΑΤ και χημικά σε κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος μέχρι και σε αυτές των πυροσβεστών αποδεικνύει ότι ο δίκαιος αγώνας μας τους φοβίζει!

Διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ.Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση του ν. Βρούτση- Αχτσιόγλου ως αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού. Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Κατάργηση του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη, του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη και όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Καμία σκέψη για χτύπημα των σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων, της συνδικαλιστικής δράσης.
  • Άμεση ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζόμενων στις δομές υγείας και περαιτέρω πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού. Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες των παιδιών μας. Εδώ και τώρα να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των σχολών και των σχολείων! Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις – Nα κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας. Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, όλους τους φοιτητικούς συλλόγους, τους φορείς του μαζικού κινήματος της Φλώρινας να αποφασίσουν και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου!

Σωματείο Εμπορικών / Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φλώρινας

Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας (μέλος ΟΓΕ)