Το Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών “ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ” συμμετέχει στην κοινωνική δράση «Η Φλώρινα σιωπηλά λέει ΟΧΙ στη ΒΙΑ»

Οι “Λυγκηστές”, παράλληλα με την πολιτισμική δράση του σωματείου,χαιρετίζουμε κάθε πρωτοβουλία κατά της βίας και διαβεβαιώνουμε για την αφοσίωσή μας στο μετασχηματισμό της κοινωνίας μας σε τόπο όπου κανείς δεν θα υποφέρει από τις συνέπειες που προκαλεί η κάθε είδους βία. Αυτές οι αποτρόπαιες πράξεις προσβάλλουν τα πιο θεμελιώδη ιδανικά μας.

Όλοι έχουμε ευθύνη να προσπαθήσουμε να τερματίσουμε αυτό το σοβαρό και βαθύ πρόβλημα της κοινωνίας. Χρέος μας είναι να κάνουμε κι εμείς με την σειρά μας ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστούμε τα βασικά  ανθρώπινα δικαιώματα, και να αποστείλουμε  δια παντός τη βία και την κακοποίηση στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Το Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών “Λυγκηστές”, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα τού Γραφείου Εθελοντισμού και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Φλώρινας, καλεί όλα τα μέλη του Σωματείου και την τοπική κοινωνία να στηρίξουν με την παρουσία τους την κοινωνική δράση που πραγματοποιείται κατά της βίας, με τίτλο «Η Φλώρινα σιωπηλά λέει ΟΧΙ στη ΒΙΑ» την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022.

 

Το Δ.Σ.