Το 9ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων στο Επιμελητήριο Φλώρινας

 

  • «Νέοι εξαγωγικοί ορίζοντες για την αγροδιατροφή – Προϊόντα της Δ. Μακεδονίας στη γερμανική αγορά»
  • Διήμερο Β2Β επαφών στη Φλώρινα με επτά γερμανικές εταιρείες

Με τίτλο «Νέοι εξαγωγικοί ορίζοντες για την αγροδιατροφή – Προϊόντα της Δ. Μακεδονίας στη γερμανική αγορά» πραγματοποιείται στις 28 και 29 Νοεμβρίου, στη Φλώρινα, στο τοπικό Επιμελητήριο, το 9ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων, το οποίο συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ, την Ελληνική Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βερολίνο, την Enterprise Greece Invest & Trade και το Επιμελητήριο Φλώρινας.

Η διήμερη εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχοντας ως χρυσό χορηγό την Τράπεζα Πειραιώς, θα επικεντρωθεί στη χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα, στην εξωστρέφεια των Ελλήνων παραγωγών, και σε πρακτικές και μεθόδους μεγαλύτερης διείσδυσης του κλάδου στη Γερμανία, ενώ θα συμπεριλάβει και Β2Β ελληνογερμανικές συναντήσεις.

Ειδικότερα, κατά την πρώτη ημέρα του 9ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων θα πραγματοποιηθούν δύο δημόσιες συζητήσεις:

– Η πρώτη θα έχει τίτλο «Ανοίγοντας δρόμους για εξαγωγές ελληνικών προϊόντων».

– Η δεύτερη θα εστιάσει στις στρατηγικές δικτύωσης και στα εργαλεία προώθησης παραγωγών στην αγορά τροφίμων και ποτών και στο πλαίσιο αυτής θα παρουσιαστούν Best Practices από τη Γερμανία.

Τόσο κατά την πρώτη, όσο κα κατά τη δεύτερη ημέρα του Φόρουμ, θα λάβουν χώρα Β2Β συναντήσεις με επτά γερμανικές εταιρείες, οι οποίες θα διερευνήσουν τη δυνατότητα σύναψης εμπορικών συνεργασιών με Έλληνες παραγωγούς, διακινητές και τυποποιητές γεωργικών αγαθών. Πρόκειται για εισαγωγικές εταιρείες, για εταιρείες διανομής και για δίκτυα χονδρικής και λιανικής πώλησης προϊόντων με ισχυρή παρουσία στη γερμανική αγορά. Ειδικότερα, στις συναντήσεις θα συμμετάσχουν οι εταιρείες:

  • ALTUN Lebensmittel
  • Amina
  • Anders
  • Aroma Olymp
  • Schroeder
  • Wick Food
  • Wine and Nature

Ήδη το ενδιαφέρον τους να διερευνήσουν τις δυνατότητες σύναψης διμερών συνεργασιών έχουν εκδηλώσει 25 ελληνικές εταιρείες, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και παραγωγοί, με τον αριθμό αυτών να καταγράφει προοδευτική αύξηση.

Για πληροφορίες, τη δήλωση συμμετοχής για την παρακολούθηση του Φόρουμ και τη δήλωση συμμετοχής στις B2B συναντήσεις με τις γερμανικές εταιρείες, κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί να ανατρέχει στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: www.german-chamber.gr στην ενότητα εκδηλώσεις ή να επικοινωνεί στα τηλέφωνα: 210 64 19 038 και -018.

Το 9ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων υποστηρίζει ως χορηγός η εταιρία Μπάρμπα Στάθης, ενώ προϊοντικοί χορηγοί η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Papoutsanis.

Χορηγοί επικοινωνίας του 9ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων είναι οι: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Direction Business Network, Retail Business, Agrenda, agronews.gr, ΑγροΈκφραση, agroekfrasi.gr, ΑγροΤύπος, agrotypos.gr, Γεωργία και Κτηνοτροφία, Ύπαιθρος Χώρα και ypaithros.gr.