“Ό λυρικός και λαϊκός Μίκης Θεοδωράκης” στο “Πολιτιστικό Καλοκαίρι” του Δήμου Φλώρινας

Με μία μοναδική συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη συνεχίστηκε το βράδυ της Πέμπτης 27 Ιουλίου το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι” του Δήμου Φλώρινας.

Ο διακεκριμένος επτανήσιος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης παρουσίασε το έργο του για λυρικούς και λαϊκούς σολίστ και συμφωνική ορχήστρα με τίτλο «Ο λυρικός & λαϊκός Μίκης Θεοδωράκης».

Ήταν μία μαγική συνάντηση του Παναγή Μπαρμπάτη στο πιάνο με τον κορυφαίο σολίστ του μπουζουκιού και συνθέτη Δημήτρη Λίβανο. Σολίστ ήταν οι διακεκριμένοι λυρικοί καλλιτέχνες Παντελής Κοντός και Ελένη Δάβου, λαϊκός ερμηνευτής ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και στην αφήγηση η Κλέλια Χαρίση.

Η συναυλία ήταν συνδιοργάνωση του Δήμου Φλώρινας και της Εταιρείας Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας. Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης στον χαιρετισμό του, και αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Φλωρινιώτες για την εορτή του πολιούχου Αγίου Παντελεήμονα, καλωσόρισε τους καλλιτέχνες στην πόλη και υπογράμμισε πως “η παράδοση και ο πολιτισμός αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για ένα καλύτερο μέλλον”.

Εκ μέρους της ΕΜΑΕΦ χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος κα Ρένα Κουρεμένου, η οποία παρουσίασε τους καλλιτέχνες και ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του.